Cadillac Sedan-De-Ville: olie verbruik 1959 cadillac

Brandstof: Benzine, Motorcode: 390 ci

hallo ik heb een cadillac uit 1959 met een orgereviseerde motor die heel mooi en zuiver loopt en uiterst betrouwbaar is
nu heb ik een vraag:
tijden snelweg ritten is het olieverbruik hoger dan bij kleine ritten
tijdens een rit naar zuid duitsland totaal zo,n 1400 km (80% snelweg in bergachting gebied)
heeft hij een liter olie verdaan. de olie is trouwens superschoon en is 2 jaar terug ververst.
de bougies alle 8 zijn koffiekleurig en niet aangetast.
het benzine verbruik is 1 op 5,7 op kleine ritten en op lange 1op 7-8
het bezineverbruik is vrij constant. ik vindt de motor wel gevoelig voor detoneren, ik tank octaan 98
ik heb de onsteking op 3- 3,5 graden voorontsteking staan.
de motor zweet weinig en heeft 90.00 originele mijlen gereden.
zal het oliebverbruik minderen als ik vaker lagere aftsanden ga rijden?
ik zie het niet zo somber in maar ik vindt het onzin zo,n blok te laten reviseren wat sommigen beweren.
ik wil weten of dit nomaal is en of het kwaad kan (dat laatste lijkt mij sterk) en misschien hoort het er wel bij
gaarne uw antwoord, dank u wel
Ricardo

maz3

Geplaatst door maz3 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Cadillac Sedan-De-Ville? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

zal eerst eens beginnen met olie te verversen je olie kan wel schoon zijn maar bij motorolie worden bepaalde dopes toegevoegd als deze uitgewerkt zijn kan dit olieverbruik veroorzaken beste is om 1 keer in het jaar olie te verversen bij oudere motoren en af en toe eens een lange rit maken met de auto is niet verkeerd

320 (0), 15 jaar geleden

wat voor olie gebruik je? misschien kassiekerolie proberen.

verbruik is keurig, zou zeker niet reviseren.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Een liter op 1400km vind ik niet weinig, misschien normaal voor een auto uit 59.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi Ricardo,

Je blok is goed, dit olieverbruik is normaal voor een cadillac blok van die leeftijd. Klassiekerolie niet gebruiken, is in mijn ogen onzin, tenminste voor amerikanen, een 10 of 15 w40/50 is goed genoeg voor zo'n cadillac. Cadillac bouwt/bouwde niet de beste motoren, in mijn ogen zijn het behoorlijke oliezuipers zeker in vergelijking met andere amerikanen. Nou ben ik benieuwd wat jij onder hogere snelheden verstaat, maar ik hoop dat je toch niet harder dan 130km/h gaat rijden met zo'n prachtige wagen. Wel 1 keer per jaar olieverversen (en filter) En plaats eens een foto, mooie cadillac is altijd leuk om te zien. Je voorontsteking staat redelijk goed, officieel is het 5 graden, maar als ie op 3,5 mooier rondloopt (op het gehoor) zou ik er niks aan doen.

Groeten

Peco Power

er is in nederland een redelijk actieve cadillac club, ook hier veel ervaring en info.

Hoe is het trouwens met je bak afgelopen? ik neem aan dat die weer klaar is ivm de afstanden die je hebt gereden in heuvelachtig gebied.

maz3 (0), 15 jaar geleden

hallo dit antwoord is meer bedoeld voor die meneer MERCURY PETER (PECOPOWER) , maar antwoorden van anderen zijn ook welkom
het olieverversen. ik heb laatst een krantenartikel gelezen van de oud directeur van CASTROL
deze zegt dat verversen onzin is. Als een moderne auto 1 liter op 8000 km verbruikt en op de motor 5 liter olie gaat dan is deze met 40.000 km ververst. Bij mijn auto zal dat zo.n 13.000 km zijn. Het is dan meer ''overlappen'' omdat er toch tijdig een verse liter op komt is het extra complete verversen onzin. wel tijdig een nieuw filter. Ik dacht hier heb je het eerlijke antwoord van een oliemaatschappij.
Maar eigenlijk het blok voorzien van compleet nieuwe olie met filter is geen overbodige luxe. Laat ik dat eens gaan doen, ik gebruik 20w50 half syntheet of is een minerale olie 30 beter (KROON OIL).

wat voorontsteking betreft hoort deze op 5 graden te staan maar de motor heeft dan last van detoneren als hij onder uit toeren moet komen. vandaar dat ik hem op 3,5 graden heb staan en ik tank 98 bezine dit werd mij geadviseerd. en staat in de manual.

ik hoor verschillende menigen over de dure toevoegingen in de bezine (loodvervanger/octaanbooster)
is dit nodig om iedere keer een potje ''octaanbooster'' te kopen? ik heb het idee dat het koekelarie is.
en wat doet dit in de motor en wat kan er gebeuren als ik het niet meer gebruik?

De hogere snelheden bedoel ik op de snelweg en daar rijden we gewoon met het verkeer mee.
dus zo,n 100 125 km/u op de midelste of rechtse baanvak.

Cadillac bouwde niet de beste motoren, hoezo? het is gewoon een GM blok.
deze zat toch ook in de Buick 225 electra en in de pontiac bonneville, olds. super98, chevy impala
in een catalogus van GM 1957 heb ik gelezen dat ze gegaranderen voor een miljoen mijl, al lijkt mij dat ook weer sterk.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Er is zelfs een 390 Ford, maar d'r zal geen deel uitwisselbaar zijn met een Caddy blok, net als de buick/olds motor. Cadillac heeft altijd alles anders gehad.. Helaas heeft de tijd geleerd dat Cadillac niet de beste motoren bouwde, ze hebben vaak problemen met lifters en olieverbruik. Bij jouw motor trouwens niet zorgwekkend, want dat is heel normaal.

Het olieverhaal van Castrol, daar is hier een hele discussie over gevoerd, maar ik neem geen risico voor die paar tientjes, bovendien heb ik wel eens een blok van binnen gezien dat alleen maar werd bijgevuld, dat lijkt op de aders van een zwaarrokende aan vetzuchtlijdende 180 kilo zwaar mens. Dus zelf weten, een 15 w 40 is goed genoeg voor zo'n caddy, die heeft niks met synthetisch, dat was er in 59 ook nog niet.

gr

Peco Power

maz3 (0), 15 jaar geleden

hallo PECOPOWER wat vindt je van de octaanbooster diehe bij tankstations kunt kopen? nodig of niet.
en het detoneren waar zou dat aan kunnen liggen want een andere cadillac uit dat jaar heeft daar waarschijlijk geen last van
wat vindt je van mijn auto ik heb er een foto bijgezet

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Het detoneren zoals jij het omschrijft heeft idd met de brandstof te maken, gooi r dus af en toe wat octaneboost in,1 keer op de 3/ 4 tankbeurten (als je hem voltankt tenminste)
Auto is leuk, kleur is niet mijn favoriet, ik houdt het op persian sand, dat vindt ik het mooist. Op de foto ziet de auto er mooi uit, om een echt oordeel te geven moet ik m zien. Toch altijd een genot om mee te rijden zo'n 59 caddy, dus wees er zuinig op

gr

Peco Power

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

wat dat miljoen mijl betreft kan ik wel geloven maar dan wel in amerika ten tijde toen,met die olie van toen de brandstof van toen en de snelheid van toen.hier zijn ze zo gaar.en weet je hoe ze dat destijds getest hebben??er ging een chauffeur in en die bleef rijden totdat de tank leeg was dan werd hij volgetankt en chauffeur verwisseld,enz. motor werd af en toe afgezet om olie te pijlen,hier heb je ook nog te maken met koude start waarvan de notor de meeste slijtage ondervind

check

Beste antwoord, geplaatst door maz3 (0), 15 jaar geleden

Dank jullie allemaal, ik ben heelwat wijzer geworden. Ik ververs van de week de olie en filter, want het blok loopt zo mooi dat revisie voor een beetje olieverbruik gewoon onzin is. En wie zal het zeggen dat het na een revisie beter is, als de motor niet mooi loopt en de olie een gruisfilm laat zien op het peistok dan is er meer aan de hand, als dat niet zo is dan laten lopen zo. Zodadelijk krijgen we beter weer en we rijden even vrolijk het nieuwe seizoen weer in. We gaan ook naar meetings zoals SATURDAY NIGHT CRUISE in Den Haag iedere eerste zaterdag van april tot september of KING CRUISE in Muiden.
Op diverse meetings heb ik al prijzen gewonnen voor mooiste auto.

Groeten Ricardo Huinink, Groenlo

maz3 (0), 14 jaar geleden

alles opgelost

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Thanx
Peco power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Sedan-De-Ville of stel zelf een nieuwe vraag.