Chevrolet US Trans Sport: Airco Vraag/ Probleem Chevrolet Trans sport

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Hallo,

Mijn airco werkte altijd prima. De airco was altijd steenkoud. Helaas had ik een lekkende O-ring. Airco werkte nog wel prima, maar uiteindelijk zou dit wel ophouden met werken. Dus auto gebracht naar de Chevrolet Dealer.

Airco is daar geleegd, O-ring vervangen en airco is wederom gevuld.

Helaas wordt na deze reparatie de airco niet meer zou koud als voorheen. Bij warm weer lekte de airco ook condenswater achter (i.v.m. airco leidingen die ook naar achteren liepen). Dit gebeurd ook niet meer.

Iemand enig idee of dit misschien komt omdat er te weining vulmiddel in zit ????

R12 is verboden in Nederland. Weet iemand welk koudmiddel er in een Chevrolet moet.

Het einige wat in het boekje staat is dat er 1 kg in moet bij het type waar ook airco achterin aanwezig is. Zouden ze er misschien te weinig in hebben gedaan. Kijken naar mijn probleem willen ze niet echt.

Graag heb ik wat hulp nodig.

Vraag:

1. Kan je zien hoeveel koudmiddel er in mijn systeem zit.
2. Iemand enig idee waarom de airco niet meer zou koud wordt als voorheen.
3. Kan het zijn dat te weinig koudmiddel dit kan veroorzaken.

Graag zou ik mijn auto willen nakijken op de airco werking en vulling. Weet iemand toevallig een goed adres in de provincie Utrecht.

Alvast bedankt.

Chev

Geplaatst door Chev (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Er gaat idd 1kg koudemiddel in, ik dacht r34, zal zo ff op het checkformulier kijken, als er achter geen plasje komt te liggen, dan deugt er dacht ik idd iets niet, ligt er bij mij ook altijd. Trouwens als je airco gereperaard is, hoort er een controle formulier aanwezig te zijn waarbij vermeldt wordt hoeveel koudevloeistof er uit gehaald is, dat het systeem is afgeperst en welke temperatuur de koude uitblaastemperatuur was. Bovendien plakken ze meestal een sticker onder de motorkap met de controle\ checkdatum en ook daar staat vermeldt de hoeveelheid koudemiddel.
in mijn ogen is dit gewoon een garantiegeval, vaak zijn trouwens de achterste aircoleidingen dun\slecht en zit daar het probleem, nu willen ze dat vast niet repareren omdat het hen te duur wordt. Probeer te overleggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.