Chevrolet US Aveo 2010: Auto start niet na paar dagen stilstand

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1206, Vermogen (kw): 62

Sinds 2 jaar in bezit van deze auto. Heeft helaas het afgelopen jaar veel startproblemen gehad. De accu is 2 keer vervangen maar hier ligt het probleem helaas niet. Ook hebben 2 autogarages hem nagekeken en gemeten of de auto ergens stroom verliest. Ze kunnen niets ontdekken. De massakabel is ook al vervangen. Elke keer na een paar dagen stilstand, komt het probleem weer terug. De auto doet dan helemaal niets. Zelfs de automatische deurvergrendeling werkt niet. Heeft er iemand nog een idee?

J.Roskam

Geplaatst door J.Roskam , lid sinds 8 maanden geleden

5 Reacties

Terry34, 8 maanden geleden

Heb je al eens naar de dynamo gekeken?
Wat gebeurt er als je het contact omzet en wilt starten?

    Ik gok dat ze die ook al wel gecheckt hebben bij de garage. Er gebeurd helemaal niks. Het blijft gewoon stil. Zelfs geen lampjes oid. - J.Roskam, 8 maanden geleden

jvr, 7 maanden geleden

Als je bij de accu kunt komen: parkeer de auto, sleutel er uit, ontkoppel de massakabel van de accu en leg deze aan de kant zodat hij niet terug kan buigen naar de accupool (of draai een lap om de aansluiting). Sluit de auto eventueel af met de sleutel. Plaats na twee dagen (of wanneer hij normaal gesproken "leeg" is) de kabel weer terug en start de auto.

Als hij start, dan is er toch ergens een lekspanning aanwezig en zal er verder gemeten moeten worden. Als hij niet start, dan is de accu defect.

jvr, 6 maanden geleden

En is het probleem inmiddels verholpen?

Beste antwoord, geplaatst door J.Roskam, 6 maanden geleden

Ja. De autoradio is eruit gesloopt. Nu rijdt hij weer als een zonnetje.

jvr, 4 maanden geleden

Mooi zo, bedankt voor de terugkoppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Aveo of stel zelf een nieuwe vraag.