Chevrolet US Aveo: auto uitgevallen wil niet meer starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

dag
heb gister een chevrolet aveo 2007 op lpg g3 gekocht met 201000km op teller, tijdens rijden naar huis ongeveer 20km verder begon de motor manegment lampje te branden en reageerde niet meer als ik gas gaf. ben langs de vluchtstrook gaan staan om te kijken wat de probleem ervan kon zijn. heb de motor uit gezet en wou hem weer gaan starten, wou dus niet meer starten hij reageert wel maar wil niet starten. weet iemand toevaliig wat het probleem ervan kan zijn? het lampje brand nog steeds voordat ik hem start. hoort dat ook?

tar kirat

Geplaatst door tar kirat (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Aveo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Het motormanagement lampje hoort te branden voordat je de motor start. Als de motor loopt moet deze weer uitgaan.

Dit klinkt verdacht veel als een zogenaamd "verborgen gebrek", wat reden is om de auto terug te brengen en je geld terug te krijgen.
Dus wat wil je doen? Geld terug of het risico nemen en mogelijk (zeer) dure reparaties moeten laten uitvoeren?

In het laatste geval zou ik eens beginnen met het laten uitlezen van de foutcodes.
De code van gisteren staat er nog wel in.

tar kirat (0), 8 jaar geleden

heb hem laten uitlezen kwam niks uit hoor net van de garage dat de riem kapot is gegaan. wat kan ik nu verwachten wat er allemaal gemaakt aan moet worden want hij zei dat de kleppen ook mis gebogen zullen zijn.

tar kirat (0), 8 jaar geleden

Dag oldford,
Even een andere vraag mis dat jij het beter weet. Is het verstandig om een andere motor in te laten plaatsen of is een revisie van de cilinderkop voldoende.

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Geen idee. Ik kan hier van daan de schade aan de kop en zuigers niet zien.

Ik heb wel nogmaals een juridische opmerking voor je.
Als een gebroken distributieriem na 20 kilometer niet een schoolvoorbeeld is van een "verborgen gebrek", dan weet ik het niet meer.
Auto + losse onderdelen terug brengen en geld + onkosten terug vragen. Desnoods via de rechter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Aveo of stel zelf een nieuwe vraag.