Chevrolet US Trans Sport: Fluitend geluid bij gasgeven rijdend op gas G3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4 V6

Sinds enige tijd geeft mijn Chevy een fluitend geluid bij het gasgeven,ik heb inmiddels ontdekt dat dit alleen zo is als ik op gas rij, zodra ik overschakel op benzine is het geluid weg.
Zodra ik een constante snelheid rij hoor je niets meer totdat je gas bij moet geven ( veel of weinig gas geven maakt geen verschil ), het komt dus ook voor bij het gebruik van de cruise control.
Mijn eerste vermoeden was valse lucht aanzuiging het geluid is sterk te horen tussen het manifold en het luchtfilter, dus heb ik de verbindingen daar (slang met de luchtmassa meter ) wat vaster gedraaid.
1 luchtfilterklem zat los en deze vastgeklikt maar ditalles zonder resultaat
De auto rijd verders perfect en verliest geen vermogen of wat dan ook.
Mijn auto is voorzien van een Prins VSI g3 installatie en heeft nu 8000 Km op gas gereden ( met Flash lube ) en een totale Km stand van 87000, ingebouwd door een erkend instalateur.
Is er iemand die mij kan helpen in welke hoek ik het probleem moet zoeken, voor ik naar de gasboer ga.

Mvg JP

Transsport rijder

Geplaatst door Transsport rijder (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Toch gewoon ff bij de gasboer langs, het zit er nog maar net in, dus dat is gewoon een soort garantie werk, wss zit er ergens iets in de aanzuig wat dichtschakelt bij het op gas rijden (ander mengsel) en dat zal wel niet helemaal goed zitten. Niet schromen, gewoon langsgaan en laten horen. Ik wil ook graag de dingen goed afleveren en tevreden klanten hebben, dus heb ik er ook geen probleem mee dat ze even langskomen met een "probleempje" ik denk dat dat voor een ander net zo geldt.

Greetz
Peco Power

mh4677 (0) PRO, 15 jaar geleden

de pakking tussen je gasklep en inlaatspruitstuk vervangen

Transsport rijder (0), 15 jaar geleden

Hallo mannen
We gaan met het probleem toch maar even naar de gasboer deze week,ik heb hem al telefonisch gesproken en hij had het over de verdamper waar een asje in zou zitten die gesmeerd cq afgesteld zou moeten worden.......word vervolgd
Bedankt voor jullie reacties!!

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

heb je geen vacuum slang die een beetje rot is of wat slap is deze kan gaan fluiten net zoals je een ballon opblaast en dan met dat lipje wat fieperd zoals de kinderen dat doen,heb ik ooit gehad bij chevy die eigenaar had een lijstje meegekregen wat er allemaal vervangen moest worden (slik) en was gewoon de vacuum slang van de carterontluchting die was zo slap geworden dat je zo'n hoger irretante fluittoon kreeg en die niet altijd aanwezig was

Transsport rijder (0), 15 jaar geleden

Hallo Robby
Het is natuurlijk een van de mogenlijkheden en als het niet aan het gassysteem blijkt te liggen ga ik er zeker naar kijken,maar zoals Mercury al zij er zit ttoch garantie op het gassysteem en het is alleen als ik op gas rijdt.
Dus toch een grote kans dat ik het daar in moet zoeken.
Maar bedankt voor je reactie!

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Membraam van de verdamper wil wel eens vibreren, door deze even af te stellen of door er en betere of andere flow door te laten lopen, kun je dit probleem verhelpen. Voor de `oldtimers `onder ons, dit kreeg je op gecarburateerde auto´s ook vaak bij een bijna lege gastank, druk werd dan lager en membraam moest meer doen, gevolg fluitende verdamper.

De gasspecialist krijgt dit er echt wel uit, moet ook gewoon, je wilt toch geen prutswerk afleveren.
Nog even 1 vraag aan JP, heb je ook een klepsmeerinstallatie in laten bouwen? Is bij deze auto's op gas geen overbodig accesoire, ze vinden gas niet echt prettig en je kleppen gaan heel hard van je af.

mazzel
Peco Power

Transsport rijder (0), 15 jaar geleden

Hoi Peco
De gasboer had het idd ook over de verdamper,hij zal het zeker wel oplossen,vanmiddag ga ik heen dus ...
En wat betreft de kleppen deze worden gesmeerd met Flash Lube,gelijk inlaten bouwen met de installatie.
Ik had al wat huiswerk gedaan voor ik de wagen kocht,leek me om die reden ook wel wijs om er een met een lage KM stand aan te schaffen.
En dan toch maar proberen op gas,Niet trappen en goed verzorgen.
Hij rijdt 1 op 7,6 gemiddeld op gas,dat is wel even prettiger als 1 op 8a9 op benzine,niet dan?
Ik laat wel even weten wat het was als ik ben geweest.
Gr JP

Transsport rijder (0), 15 jaar geleden

Hallo Luitjes
Probleem is verholpen!
De verdamper was het probleem deze is uit elkaar gehaald en gesmeerd.
Fluiten is over, bedankt voor jullie reacties!
Gr JP

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor de feedback en veel plezierige kilometers gewenst
Greetz
Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.