Chevrolet US Trans Sport: Ventilatieregeling Trans Sport

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 3,4 V6

Plotseling kan de ventilatieluchtstroom niet meer naar de roosters in het dashboard worden gestuurd. Het draaien aan de daarvoor bedoelde knop stuurt de luchtstroom wel naar de voorruitontwasemingsopening en/of naar de voetenruimte. Ik hoor bij het bedienen wel achter het dashboard de regelkleppen werken, maar de luchtstroom komt niet. Iemand enig idee waardoor kan komen.

Nb
Auto heeft gisteren bij het versnipperen van tuinhout wel gedeeltelijk deze snippers over zich heen gekregen. Misschien dat de luchtinlaat verstopt is geraakt?

Ik hoor graag een oplossing. Alvast bedankt.

Ton

Ton140356

Geplaatst door Ton140356 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat er houtsnippers in het inlaat traject gekomen zijn en zodoende een klep blokkeren.
een interieurfilter zou dat moeten tegengaan , maar als die er niet inzit............

mvg,
Hans.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoe zuinig ben je op je auto..... versnipperen er overheen??????? Maar goed.
De bediening van de kachelventilatie kanalen werkt op vacuum, je hoort de klepjes wel schakelen, maar er komt geen verandering....
dat kan dus alleen betekenen dat inderdaad de boel geblokkeerd wordt en dat er dus ergens iets tussen zit.. en een 5jaar oude auto en dan al geen interieurfilter er meer tussen???
Zit niets anders op dan (en wees hiermee een beetje voorzichtig) het dashboard uit elkaaar te gaan halen en te gaan zoeken... een heel karwei!
een tip die mij zo even te binnen schiet. Zet de kachel weer in exact de zelfde stand als ie stond bij het hout versnipperen en blaas door de perryvan (het rooster onder de ruitewissers) met perslucht naar binnen, miss dat je zo het stukje dat de boel blokkeert wegblazen kan...
succes

Peco Power

Ton140356 (0), 15 jaar geleden

Hans en Peter,

Dank voor jullie reactie. I.t.t. de veronderstelling ben ik erg zuinig op mijn auto, maar door een onoplettenheid met de hakselaar, veranderde de uitblaasrichting van dat apparaat waardoor mijn Trans Sport "ondersneeuwde".
Blazen met perslucht heb ik reeds geprobeerd, echter zonder resultaat. Of er geen interieurfilter inzit weet ik niet, maar dat ga je wel denken gezien het probleem. We gaan verder met zoeken.

Mvg
Ton

Ton140356 (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost. Bezoekje aan de plaatselijk autowasserette heeft wonderen verricht. De enorme kracht waarmee de blower de auto droogt heeft de luchtinlaat kennelijk schoon geblazen en de blokkering opgeheven. Ventilatiesysteem werkt weer als vanouds.
Dank voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.