Chevrolet US C1500: fout codes

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7

Hoi. Ik probeer fout codes op te sporen van m,n GMC C1500. Ik volg de procedure van het Haynes manuel. heb de test en de ground door verbonden zoals omschreven staat in het boek. nu knippert Service Engin Soon ,paar maal snel ,en paar maal traag, ( dat klopt volgens het boek) maar vervolgens blijft Service ............ gewoon knipperen en er komen geen fout codes in het dash board. Als ik zo de instruktie lees komen toch de fout codes in het dash board te staan ????. Auto wil op benzine niet goed lopen, motor hunt, slaat zomaar af, dan loopt ie 4 min goed en mooi stationair daarna slaat ie dood. en het vreemde is op deze momenten heb ik geen Service ......... alarm op het dash board. Stekker van de stappen motor los gehaald , motor draait even goed en valt daarna af. stekker van gasklep sensor los , motor draait goed voor 2 min en valt dan weer dood. het zelfde doet ie met MAP sensor , verbinding los dan loopt ie even goed en valt weer dood of staat te hunten.

je zou toch zeggen dat er fout codes worden uitgestuurt naar de comp ? of zie ik dit verkeerd ? En het gekke is als ie op GAS staat draait mooi stationair voor 4 a 5 min daarna varieert ie wel wat in toeren maar niet erg, stappen motor werkt wel naar mijn idee je hoort in de TBI unit dat ie lucht bij regeld.

iemand een idee waar ik eerst moet beginnen ? De auto zal toch niet de baas over mij worden :-)


groetjes Gerard.

ktm525m

Geplaatst door ktm525m (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US C1500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ktm525m (0), 13 jaar geleden

hoi. heb inmiddels een ander TBI unit gemonteerd. koude start prima ,motor loopt 4 a5 min 1100 rpm . na opwarmen van de motor loopt ie 500 rpm en draait perfekt, reageert super op gas geven valt mooi terug in laag toeren. maar helaas na 20 min zakt de motor weg en slaat af. wat nu opvalt als de motor is uit en nog op contact staat ,slaat m,n olie druk meter naar max. dat duid denk op een massa probleem ergens maar waar ??? Kan dit invloed hebben op de motor management ???

start de auto .slaat direkt aan ,olie druk meter OK .... na 30 sec weer het zelfde probleem.

iemand een idee ???


gr Gerard

ktm525m (0), 13 jaar geleden

Op het moment loopt het goed en rustig zowel op benzine en gas. morgen de koude start proberen op gas . we zullen zien hoe lang het goed gaat.


beste

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US C1500 of stel zelf een nieuwe vraag.