Chevrolet US C1500: Temperatuurmeter doet helemaal niks....

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8

hallo,

Mijn temperatuur meter doet als de motor loopt helemaal niks.....Als ik de auto start gaat die wel netjes van links naar rechts en weer terug.

Ik kan ook nergens op het blok de aansluiting van de temperatuurmeter vinden....



Ook mijn benzine meter heeft kuren...die reageert als ik gas geef....dan zit er ineens meer benzine in volgens de meter...

Mijn accumeter staat ook vaak zo rond de 10volt ...enkel start de auto perfekt, en is de accu nog nooit leeggelopen of leeg geweest.


Het lijkt me een simpel probleem, maar kan het helaas zelf niet vinden...hoop dat iemand van jullie het weet...?

Vr.Gr Thierry

thierry lefevre

Geplaatst door thierry lefevre (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US C1500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou eerst eens je accu laten testen, dan kijken hoeveel volt er werkelijk geladen wordt over de dynamo, en indien dat goed is, alle massa aansluitingen controleren. Temperatuursensor, zit bij de thermostaat, maar zit er wel voldoende koelvloeistof in?

gr

Peco Power

thierry lefevre (0), 13 jaar geleden

accu is goed, dynamo ook ,.....maar kan nergens de aansluiting van de temperatuur vinden bij het blok.....of zit dat in het blok..?
er zit ook genoeg koelvloeistof op.

volgens mij is die gewoon niet aangesloten, maar ik heb geen verstand van amerikaanse motoren,...ik zie gewoon nergens een aansluiting of de stroomkabels voor de temperatuur sensor zitten....? echt vreemd....heb je misschien een fototje waar die hoort te zitten...?

Bedankt vast,

Thierry

erik007 (0), 13 jaar geleden

misschien een massa probleem van het dashboard?

thierry lefevre (0), 13 jaar geleden

dam zou de meter helemaal niks moeten doen, en hij gaat bij contact starten netjes evan links naar rechts en terug...dat is toch een teken dat de meter en de stroom goed zijn..?

erik007 (0), 13 jaar geleden

toch niet denk ik
als je gas geeft gaat je voltage licht omhoog
en neemt dus het stroom verbruik af en gaan je meters anders aanwijzen
dit is normaal niet merkbaar maar als je massa of voeding slecht is wordt het merkbaar
en je volt meter geeft die het zelfde aan als dat er werklijk wordt geleverd

gr erik

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Tsjonge, houdt nou gewoon ff een meter over de polen van de accu als i loopt, geeft ie dan wel tusssen de 12 en de 14,4 volt, is dat in elk geval goed, met de motor uit moet er minimaal 12 volt uit je accu komen over de polen. Als je dat hebt uitgesloten, weet je waar je moet zoeken, wat heb je er aan om je hele dashbord uit elkaar te gaan slopen om dan te ontdekken dat je een paar vervuilde polen op je accu had, een simpele oplossing wou je toch? nou doe er dan iets voor vanzelf overg aan, daar geloof ik niet meer in en van hier achter het scherm een knopje voor je omdraaien werkt ook niet...

thierry lefevre (0), 13 jaar geleden

laad netjes tusen de 12 en 14 volt,..... heb tussen de eerste en 3de cylinder wel een soort prop in blok,...volgens mij was daat ooit de temperatuursensor en is die afgebroken ofzo,....dus heb een nieuwe sensor nodig,.....en dan maar eens ga zoeken waar ze de draden er naar toe verstopt hebben....anders rechtstreeks van de meter door trekken....

Hoop dat ik zo,n sensor hier makkelijk kan vinden en bestellen..?

Bedankt voor je tijd en antwoord alsvast,
Vr.Gr. Thierry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US C1500 of stel zelf een nieuwe vraag.