Chevrolet US Trans Sport: inhouden en onrustige automaatbak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,4 v6

Ben sinds 5 dagen in het bezit van een transport uit 2001. Heerlijke auto met 240 dkm op de klok. Heb deze gekocht met storing. Het oranje motorstoring lampje brande en heb deze laten uitlezen en hier kwam uit een te laag oliepeil en storing krukas sensor.

Nu is het probleem dat de auto bij ongeveer 3800 toeren inhoud. Dit is normaal bij de vrijloop blijkbaar maar wanneer ik flink gas geef in de versnelling doet hij dit ook. Zowel bij de kickdown als bij snel optrekken. Kan dit inderdaad de krukas sensor zijn of zijn er andere problemen bekend?

Ook ( misschien een bijkomend probleem, hoop ik ) is wanneer ik rustig rijdt op de snelweg de automaatbak tussen de overdrive en de 3e versnelling blijft schakelen. De bak schakelt voor de rest ontzettend soepel en lijkt mij niks mis mee. Graag advies!

vindt ook dat de automatische niveau regeling af en toe lang blijft pompen. Kwaal???

Hoop graag op antwoorden.

Voor de rest een heerlijke auto.

Misschien ook nog tips voor een goede betrouwbare en niet te dure garage in omstreek Den bosch

Alvast bedankt.

MvG Rik

arbaardman

Geplaatst door arbaardman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Rik

Inhouden bij 3800 toeren, op gas of op benzine?
Even ter info, maar deze auto's wil je helemaal geen 3800 toeren laten maken. Je gaat dan als een idioot door het verkeer, en ze gaan zeker op gas, gegarandeerd zeer snel stuk.......
Bak, wil wel eens blijven schakelen op overdrive in uit in de 4e versnelling. Olie van de bak op peil? miss een keer nieuwe bakolie en filter?
Nivoregeling, stangetje krom? schokdemper lek? compressor slecht? kan allemaal.
voor een garage bij jou in de buurt, check je e-mail

gr

Peco Power

arbaardman (0), 13 jaar geleden

Beste Peco,

Bij benzine en gas houdt hij in. Ik snap dat 3800 toeren veel is maar ik neem aan dat dit bij een goede motor geen probleem moet zijn. Heb hiervoor een 3,3 chrysler gehad en deze nooit geen problemen mee gehad en deze trok ook zonder enige moeite met gemak 5500 toeren. Ik rijdt dit natuurlijk niet vaak alleen om dus het probleem uit te moeten leggen is dit denk ik wel van belang. Ook al rijdt ik rustig dan nog moet dit wel kunnen vindt ik. Dit is ook dus gevaarlijk met wanneer je wilt invoegen of snel wilt inhalen. Hij valt dan bijna dood. Wil ik een keer wat sneller rijden dan zal ik dat zeker doen op benzine. Dat van die bak is dat normaal dan bij 120 kmh en dan van 2000 toeren verspringen naar 23 a 2400 toeren? dit rijdt erg oncomfortabel.

Alvast bedankt voor je antwoord.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

nee, bak is niet normaal, 3800 toeren, ik zou het niet weten, maar ik geef je nu op dit briefje dat jij niet lang plezier van je TS hebt als je zo rijdt!!!!!
Zeker met 240 k km op de teller op gas!! En geloof mij, ik heb er al tientallen onder handen gehad. de enigste die goed bleven waren goed onderhouden auto's , liefst niet op gas en met een beheerste berijder (liefst ook maar 1) die het aan een loden voet ontbrak!!!
Maar goed, ik heb je een adres gemailed, laat de auto daar eens zien,zeg maar dat ik je doorgestuurd heb.

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.