Chevrolet US Camaro: kachel demontage Camaro 79

Bouwjaar: 1979, Brandstof: LPG, Motorcode: 350

Ik heb een lekkende radiator die ik wil demonteren, maar de boel komt niet los als ik alle zichtbare bouten los heb.
Moet het dashboard er uit of zit er ergens in het midden nog bouten verstopt?
DAnk

Smid&co

Geplaatst door Smid&co (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Camaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Met of zonder airco?
Maakt ook niet uit, hier staat hoe het moet, onder de kap moet de zaak ook los.
suc6
http://www.nastyz28.com/index.php?page=c...

Peco power

Smid&co (0), 15 jaar geleden

Probleem is opgelost. Ja, je kunt de radiator demonteren, maar het kost wat moeite. Het instrumentenpaneel moet los, radio en handschoenenkastje moeten weg voor de nodige zicht en ruimte tot manipuleren. Maar dat kost relatief weinig moeite.
Wat in de weg zit is het Y-vormige luchtkanaal naar de voorruit. Die zit met twee nagels en hoedjes boven bij het voorraam vast. Met een gebogen en scherp geslepen schroevendraaier kon ik ze van onderuit loswippen en daarna naar voren trekken, maar je krijgt ze niet onder het dashboard vandaan. Maar dat is geen probleem. Met een flexibele verlenging krijg je de boutjes los en met enige moeite wurm je dan de rqadiatorkast naar binnen toe los.
En, de radiator lekte en moest vervangen worden.

Smid&co (0), 15 jaar geleden

Bedankt Mercury.
Gelukkig heb ik geen airco, dus mijn verhaal was eenvoudiger dan beschreven op jouw link.
Uiteraard moet de zaak onder de kap los, dat spreekt vanzelf. Ik stond op het punt het spatbord er af te schroeven, omdat ik daarachter nog een of twee bouten vermoedde.
Een prbleem is nog de nagels met hoedjes weer terug te plaatsen, ik denk dat ik daar een boutje instop en dan vast met een moertje. Als ik hem zwart maak met een viltstift, zal dat nauwelijks opvallen. Soms moet je praktisch blijven.
Een Grunningse Moi! uit Eindhoven

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Zo doe ik het ook....
houdoe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Camaro of stel zelf een nieuwe vraag.