Chevrolet US K30: koelwatertemperatuur Chevrolet 6.2 V8 diesel 1993

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6.2 v8

sinds kort ben ik in het bezit van een motorhome GMC Chevrolet Pinnacle (Thor) .De motor loopt goed ook volgens de deskundigen maar ik heb het vermoeden dat er iets niet klopt met de temp. meters.(of wel?) Origineel zit er een fahrenheitmeter in en de vorige eigenaar (Duitsland) heeft er een celciusmeter bij laten zetten. Wanneer ik 100 km.p.u. op de snelweg rijd geeft de f meter ca.\ 210 aan en de c meter ca 100. Of beide meters op dezelfde zender zijn aangesloten weet ik niet dat zoek ik nog uit. Ik heb altijd geleerd dat bij 100 gr water gaat koken. maar dat gebeurt dus niet . Wanneer ik stil sta maakt de motor ook geen oververhitte indruk en de 2 atomatische fans slaan niet aan.
Wie kan mij hiermee een beetje op weg helpen en of heeft een idee.
Ik hoor graag
vr gr
Dick

dick234

Geplaatst door dick234 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US K30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

dick dat water bij 100 graden kookt klopt maar je vergeet dat er bij een auto overdruk op zit zodat het kookpunt hoger komt teliggen daarom mag je bij warme motor ook nooit de radiateurdop verwijderen omdat het er dan uitspuit ; dus als ik je verhaal zo lees is er niets aan de hand een temperatuur tegen de 100 graden is wel normaal.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US K30 of stel zelf een nieuwe vraag.