Chevrolet US Impala: krukas poelie verwijderen

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2

ik moet de nokkenas eruit halen.
maar de krukaspoelie krijg ik er zo niet af.
dit moet met een speciale trekker. nu is mijn vraag hoe heet die exact.
en moet er geen bout in, van de poelie in de krukas [is er niet]
kan niet de juiste poelietrekker vinden.
bvd

chevy impala

Geplaatst door chevy impala (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Impala? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ktm525m (0), 13 jaar geleden

hallo. als ik het goed heb zit er in de poellie drie draad gaten (de balancer) waar de andere poelies mee vast zaten.

moet je zelf hulp gereedschap voor maken . plaat ijzer met daar in de drie bout gaten . in het midden een groot gat boren met daar op een moer lassen waar je later de afdrukbout in draaid. doe wel even een stukje strip voor de krukas zodat je het binnendraad niet beschadigd.

hoop dat je hier wat aan hebt.

kan wel een foto maken van m,n eigen hulp gereedschap als je het niet helemaal begrijpt.

gr Gerard

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

heel eenvoudig je pakt de riempoulies eraf 3 bouten zoals KTM zegt dan doe je een bout of iets in de middelste opening waar de krukasbout normaal zit zodat je de draad niet beschadigd dan zet je dit hulpstuk erop zie foto hierboven en draai je zo de poulie eraf door de draadeind in te draaien pak wel een lang draadeind poulie zit er ongeveer 10-12 cm op,als je daarna dat dekseltje hebt verwijderd de merktekens even gelijk zetten dan de ontsteking eruit pakken is daarna makkelijk weer goed te zetten en ik zou meteen een nieuwe keerring in dat dekseltje zetten gaat geheid lekken.

chevy impala (0), 13 jaar geleden

ok bedankt voor de info.
alleen nog 1 vraag, hoort er in de poelie nog een bout? deze zit er niet in.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

daar zit zeker een centrale bout in,anders vraag ik me af wat voor type jij hebt maar die poulies zitten er vast op die loopt niet zomaar van je krukas af zonder bout ,maar die zal er toch wel eentje in moeten zitten,hoe moet ie anders geborgd zitten???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Impala of stel zelf een nieuwe vraag.