Chevrolet US Impala: Engine lampje & positie van de versnelling op het dashboard werk

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8 liter V6

Hallo,

Heb een impala op het oog, alleen het engine lampje brandt op het dashboard, voorzover merk ik niks bij het rijden loopt goed, accelereet goed denk wel dat het wat beter kan maar zeker weten doe ik het niet.
wat zou het kunnen zijn en waar zou ik het beste eerst kunnen kijken.

Wanneer ik de versnellings pook in drive of reverse zet dan gaat het wijzertje op het dashboard niet mee, geeft dus niet aan welke stand hij nu staat.
Hoe kan ik dit verhelpen.

Doe het allemaal graag zelf wat wil de techniek van dee voertuigen graag leren kennen.

Groet en alvast bedankt.

rivester

Geplaatst door rivester (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Impala? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

nou, dan moet je zelf maar even goed op onderzoek want dan leer je het meest!!!
Motorla
mpje, kan van alles zijn, van een lek vacuumslangetje tot een compleet verrot blok aam toe !!! Dus daar kan ik je geen antwoord opgeven, zou ik de auto hier moeten hebben.
Versnellings indicator is een missing link, de stuurkolom hoort de wijzer mee te nemen, maar ergens zal wel iets niet meer aangesloten zijn. Google eens op shift indicator impala of caprice 1981, dan vindt je vast wel iets..
Gr
peco power

rivester (0), 13 jaar geleden

Ok bedankt, en dat van de motor zijn daar nog speciefieke punten waaraan te merken is dat het blok aan gort is, hij start en loopt direct, rookt niet verbruikt weinig olie (normaal verbruik dus) klinkt goed loopt stabiel geen schommelingen in toeren.
Kan het ook een defect draadje zijn wat dit doet oplichten??
By the way hoever zit jij van leeuwarden??

Gr Rivester.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik overdrijf natuurlijk een beetje, ik gaf alleen maar aan dat het van alles kan zijn... Leeuwarden groningen is 65 km en 3 kwartiertjes, maar als je langs wil komen doe dat ff via de mail, de site is daar niet voor bedoeld.

gr
Peco

rivester (0), 13 jaar geleden

Ok Mercury bedankt, ik zal eens een pb-tje sturen, maar eerst maar eens aanschaffen.
Nog even contact gehad me de huidige eigenaar, deze gaf aan niet gesleuteld te hebben aan de auto, er is wel een dynamo ooit eens vervangen, wellicht dat daardoor wat vacuum kabels los geschoten zijn,heb begrepen dat er redelijk wat zijn bij dit speciefieke model.
Is een caprice in grote lijnen hetzelfde als een impala??

Gr Rivester

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

ja, bijna identiek, alleen de caprice was iets luxer, had een zwaardere motor en net iets andere grille, sierstrippen en verlichting.

gr peco

rivester (0), 13 jaar geleden

schijnen de blokken van deze auto's werkelijk zo simpel te zijn dat als je ze eenmaal doorhebt je ze bijna helemaal zelf kan opbouwen??
Ben nu nog de blokken van bmw 5 serie en de jagur xj-40 blokken gewent. en daar heb je dan snel weer uitlees apparatuur voor nodig.
Kan je bij een impala of caprice ook meldingen zoals check engine resetten of was dat voor 1981 nog even teveel van het goede.

Gr Rivester

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Impala of stel zelf een nieuwe vraag.