Chevrolet US Chevy Van 1999: Oliedruk laag (volgens meter) waardoor lampje Check gages gaat b

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: V8 diesel

Volgens mijn oliedrukmeter zakt de oliedruk bij stationair toerental waardoor het lampje check gages gaat branden. Het gaat om een Chevy Van (ex ambulance) van bouwjaar 1999 met een V8 diesel zonder turbo. Iedereen zegt dat deze motoren onverwoestbaar zijn.......................... Wie heeft nuttige tips voor mij.

Groet,

Pieter

Don Pedro

Geplaatst door Don Pedro (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevy Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Onverwoestbaar........ idd de turbodiesels gaan redelijk lang mee, maar de atmosferischen hebben het erg zwaar in zo'n bus, vaak gaan de hoofdlagers op de krukas er aan, wat resulteert in een te lage oliedruk. Vaak vindt je in de olie een hoop aluminium slijpsel en dan weet je vaak genoeg.....
Hoewel ik gek ben van amerikanen, loop ik altijd met een boog om de diesels heen en ik sta er ook nooit om te springen om 1 te repareren.

Mijn advies, ververs de olie en kijk of er veel slijpsel inzit, demonteer de carterpan om te kijken of de hoofdlagers zijn ingesleten ( en hoe de krukas er uitziet) check dan ook even de aanzuig van de oliepomp, die wil ook wel dichtslibben of een keerring hebben opgezogen.

Onderhoud is bij deze voertuigen echt essentieel, originele filters gebruiken en gewoon elke 5000 mile (8000km) olie en filter verversen.

gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

En al weer oliedruk? of te druk druk druk om hier te antwoorden?

gr
Peco Power

Don Pedro (0), 14 jaar geleden

Ja idd druk druk. Heb donderdag avond motor "geflushed/gespoeld" en olie vervangen. Was aan de olie weinig te zien en weinig slijpsel aan de magneet
van de carterstop. Heb verder nog een toevoeging gebruikt in de olie ( oil fortifier van forté) en zowaar het lampje blijft uit. Druk (volgens meter) is nog niet superhoog maar komt niet meer in de directe omgeving van de "redzone"
Dus lijkt op dit moment niet heel verkeerd. Maar zoals verwacht heeft zich al weer
een andere kleine storing gemeld deze keer een éénmalige storing in de vervroeging van de brst pomp storing gewist en nog niet weer gehad. Wel wat toevoeging in de brandstof gegooid voor reiniging vh brandstofsysteem onder het motto baat het niet.................... nou tot zover mijn amerikaanse avontuur
Voor de rest is het een superauto!!

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevy Van of stel zelf een nieuwe vraag.