Chevrolet US Trans Sport: Rijstijl max 2500rpm....wel ok?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4L V6

Sinds vorige week ben ik toch wel trotse eigenaar van een heel nette Transporter....186.000KM veel leer alle opties en heel goed onderhouden.
Vandaag zelf de olie vervangen 5w30 full syntetisch en nieuwe koelvloeistof ter preventie van het DEXCOOL los je pakking op gebeuren,alle remleidingen ingespoten met amber tecktiel zo voor de winter enz enz.....en heb ik ook iets te doen in mn vakantie.........
Wat rijdt zo'n wagen trouwens vreselijk lekker zeg!

Nu valt mij op:

Mijn rijstijl lijkt op die van een gepensioneerde buschauffeur die 40jaar bejaarden heeft gereden naar de Keukenhof............ben toch pas 39!
Ik kom dus gewoon niet boven de 2500toeren uit terwijl de klok ik meen 7000 kan op het dashboard.
Met optrekken tik ik de 2500 aan waarna het vrij snel weer afzakt tot ca.1000 in de bebouwde kom en 1900 op de snelweg met 110KM/U op cruisecontrol.
Stadsverkeer rij ik in z'n 3 en buiten bebouwde kom in D.

Is dit normaal bij dit soort auto's?En wel goed voor de motor en bak?
Mijn europeanen deden met gemak 3500 toeren op de snelweg....

Gegroet!

ford'65

Geplaatst door ford'65 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Jan zelfs onbelast zorgt de ECU dat je de motor niet hoog in toeren kan laten draaien. Ik zou gewoon in D gaan rijden behalve als er een aanhanger aan zit. Gaat het gebruik ook nog omlaag. Veel plezier er mee.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

wees maar blij dat tie zo laag draait,bij 3500 toeren mag je de pomp er wel bij aanhangen.

rondepon (0), 12 jaar geleden

trap dat rechter pedaal maar eens tot de vloer in ,dan kom de motor wel boven de 3500 toeren uit.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

ik denk dat een benzine motor niet zoveel hinder ondervangt van 'het nieuwe rijden'. Diesels daarin tegen wel.
Maarre jan, zo'n ding moet wel ronken he? Is niet gemaakt voor een ouwe rechtse voet!

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ik zou het koppel van de motor benutten en zeker niet gaan trappen met een amerikaan,kunnen ze heel slecht tegen.
Het lijkt allemaal overbemeten,maar ze kunnen slecht tegen trappen.

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Nou, de expert maar aan het woord dan?
1e ja, dit is normaal, rijdt maar gewoon in de D, en bij echt heel veel stadsverkeer in de 3, ververs elke 10 000km olie en filter en elke 80 000 km bakolie en bakfilter. Bij een versatrac ook elke 80 000km de differentieel olie (let op speciale versatrac olie)
2e is @Primera, dit is al de tweede keer dat je afgeeft op deze auto's binnen een maand tijd. ook een infinti(nissan), ook met 3;5 liter motor en die lust echt meer dan mijn transsport. Grote motoren lusten meer en geven daar iets anders voor terug.
wel ben ik met je eens dat een loden rechtervoet slecht is voor deze auto's, maar dat geldt voor meerdere merken, eigenlijk sloop je elke auto met trappen, ook ferrari's, porsche's of jaguars. Ook hier kan ik zeggen, een muscle car uit de usa, zal het langer volhouden om met rokende banden weg te vliegen dan de meeste volbloed italianen.....

Dus rijdt gewoon normaal, laat af en toe als ie lekker warm is ff de toerenteller tot zo'n 3500/4000 toeren komen, en ververs alles regelmatig.
Veel plezier met je Transsport of te wel TS, en beledig hem nooit weer door hem (vw) transportER te noemen!
Gr
Peco Power

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ik vraag me echt af wat ik verkeerd zeg?.
Wat ik zeg is toch geen woord van gelogen?.
Als je 3500 toeren er mee gaat rijden gaat het toch al niet misseljike gebruik van 1 op 7/8 naar 1 op 4/5.
Dat heeft niks met afgeven te maken,ik geef een eerlijk en objectief antwoord,niets meer en niets minder.
Misschien komt het omdat ik geen emotie voel bij de meeste auto's en daardoor met een minder gekleurde bril er naar kijk en dan krijg je de antwoorden die de meeste liever niet horen.
Deze site is ook voor een eerlijk en objectief antwoord en als dat antwoord wat minder positief is kan de TS er ook zijn voordeel mee doen.
Dat sommige mensen alleen maar hosanna verhalen willen vertellen moeten hun weten,maar daar doe ik niet aan mee en zo blijf ik het dichtste bij mezelf en heb ik een hoop mensen om me heen een hoop ellende bespaard die wel auto's vanuit emotie aan wilde schaffen.

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

okay, duidelijk Primera, dan is dat dus een waarschuwing geweest. Prima, en ik slijt wel eens van die us cars maar heb nog nooit iemand blij gemaakt met een vals verbruik... Een chevy van loopt 1 op 4 en op gas 1 op 2, een transport loopt inderdaad 1 op 7 en bij de slopers met loden voet, 1op 4 maar dat wist de topicstarter al wel, heeft al jaren amerikanen....ik viel er over omdat laatst een andere transsport rijder ook al als een niet verstandige autokoper werd neergezet. En ook daar viel het weer mee, ff wat aanwijzingingen via de telefoon en de auto is goed ont.ucht en loopt weer prima...goed, genoeg gekissebist, ik heb je opmerking verkeerd geintepreteerd, mijn verontschuldigingen
gr
peco power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.