Chevrolet US Trans Sport: Ruitenwisser

Bouwjaar: 1997

Gisteren heb ik ivm. de sneeuw ruitenwissers aangezet en in de stand verticaal contact afgezet.Omreden dat ze niet vast kunnen vriezen.Het mooie is toen ik de auto startte en de ruitenwisser in de stopstand wilde zetten dus horizontaal blijkt de stopstand steeds vertikaal te zijn.
Mijn vraag is heeft dit iets te maken met 't geheugen????
Verder werkt alles prima.
Ik zou zeggen de wisserarmen los maken en in de stand horizontaal vastzetten maar of dat goed is ???ikweet het niet daarom deze vraag.

Groetjes Louis

lderks

Geplaatst door lderks (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

gilbert3744 (0), 18 jaar geleden

losmaken en op een andere positie weer vastzetten zou ik niet doen. Zet als de wissers terug in horizontale stand staan het contact eens af,misschien blijven ze volgende keer daar dan ook in stopstand staan. Het is maar een idee...

lderks (0), 18 jaar geleden

Losmaken vond ik zelf ook geen optie omdat 't spontaan gebeurd is.Wat jij voorstelt heb ik ook geprobeerd maar.....ook dit mocht niet baten.Ik weet niet of resetten zin heeft door 't losmaken van de accuklem

jvr (0), 18 jaar geleden

Oh nou hier staat het allemaal al :)

Dus als ik het goed begrijp, gaan ze van verticaal - horizontaal - verticaal en dan stoppen ze?

In plaats van: horizontaal - verticaal - horizontaal?

Waarschijnlijk zit er dan toch iets verkeerd in het mechaniek van het motortje. Probeer anders eens een ander motortje van de sloop bijvoorbeeld.

Suc6
Jvr

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij mis je de continue spanning op je ruitewisser (kijk even naar de zekeringen. De ruitewissers lopen dan op de spanning van je ruitewisserschakelaar. Als je die uitzet, dat stopt de motor gelijk. Sjaak.

lderks (0), 18 jaar geleden

Ik ben naar de garage geweest men dacht dat de wissers waren vastgevroren en gedraaid op 't asje.De stand werd aldus goed gezet maar het probleem dient zich weer aan.Ik wist ook zeker dat ze niet waren vastgevroren.Met periodes stopt hij wel in de goede stand.Ik loop nu eerst even de contacten na en kijk ook even na de zekering het zou kunnen.Wordt vervolgd

vannelle (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit een (waarschijnlijk) breukje in de printplaat van de ruitenwissermotor, wij vervangen ze altijd maar mischien kun je hem ook doorsolderen. Printplaatje is los verkrijgbaar.....

vannelle (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het probleem al gevonden?

lderks (0), 18 jaar geleden

Op dit moment is 't probleem (bijna)spontaan opgelost.Een zeer enkele keer blijft hij in de stand verticaal staan en als ik de schakelaar draai in de stand wiswas en dan op uit zet gaat 't weer een poosje goed.Aangezien ikzelf ook wat technisch ben aangelegd heb ik inderdaad het sterke vermoeden dat het de printplaat van het ruitenwissermotortje is.
Aangezien het me nu te koud is wacht ik nog even maar haal hem er binnenkort uit.Is het zover dan laat ik van mij horen wat 't werkelijke probleem is.Ik zou zeggen bedankt voor de interesse en als 't opgelost is en de klacht bekend laat ik 't weten.
Verder nog een fijne jaarwisseling

lderks (0), 18 jaar geleden

Goeden avond vannelle.
Het probleem van het ruitenwissermotortje is opgelost.
Er zat inderdaad een breukje in de printplaat.
Ik heb dit doorgesoldeerd en alles functioneert tot nu toe prima.Bedankt voor de tip.Groeten Louis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.