Chevrolet US Impala: stuurbekrachtigingspomp

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.0

hallo,

Mijn stuurbekrachtigingspomp lekt en komt niet door de apk heen, weet iemand of hier een revisie set voor is of een adres voor een nieuwe of gebruikte pomp in zuid holland.

al vast bedankt

seuter

Geplaatst door seuter (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Impala? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Probeer eens bij Luijben in Soest...

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

niet openmaken of repareren dat word niks Catalina usa parts(googlen) in swalmen,word netjes thuis gestuurd,en die pompen zijn niet duur.

seuter (0), 9 jaar geleden

bedankt voor de info paar belletje gepleegd en idd voor 113 euro icl btw nw pomp........nu heb ik de achter remmen afgesteld en na meting zijn de remschoenen 6 mm en 6.1 mm is dat voldoende, voorheen trok de wagen hem door de remmen in de parkeer stand en nu met veel moeite en gebrul komt hij van zijn plaats is dat afdoende of niet........ook de speling op de wiellagers gemeten hoop dat het kan met een rolmaat op een vast punt fabrieks af 3 mm ik meet 2.1 en 2.2 mm de standaard garage hier in de straat vond het afkeur maar ik vind het netjes of moet ik het nog een keertje na meten met een schuifmaat dan koop ik die ff een keertje.

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

remmen zijn voldoende,welke wiellagers bedoel jij voor of achter?voorwiellagers afstellen,je pakt dat middelste dopje eraf(stofkapje)splitpen eruit en dan de moer met een tang vastdraaien en met je wielen op en neer voelen of er nog speling opzit,klein beetje speling is prima,die moer zal dan handvast zitten,niet of nooit loeivast draaien dan loopt je lager kapot,je achter wiellagers kun je niet afstellen,als jij aan de zeikant van je wagen duwt echt flink heen en weer met die kont hoor je knoets knoets knoets,dat is normaal dat hebben al deze auto's dat is de constructie van je steekassen in je differentieel.

seuter (0), 9 jaar geleden

sorry robby had het over de achter as...heb het wiel er afgehaald l + r en de trommel verwijderd en zo de speling gemeten in en uit op en neer links 2.2 mm rechts 2.1 mm dus dat is dan goed hee...de standaard garage heeft hem afgekeurd hier op maar hij mag totaal 3 mm hebben begreep ik

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

dan heeft die garage er geen bal verstand van,deze assen gaan altijd op en neer ,dat ligt niet aan je lager,deze lagers zijn open van binnen zodat de stalen rollen over je as lopen ,deze lagers hebben geen binnenkooi,je steekassen zitten in je differentieel vast met een grote stalen half open borg revet,en die 2 assen komen niet tegen elkaar aan,daar zit een dikke stalen pen tussen waar je tandwielen van je differentieel over draaien,hier is helemaal niks aan af te stellen,wat ze weleens deden die stalen half open borg revet wegpakken en daar een dunne revet achterleggen en die stalen half open borg revet weer terugzetten dan is de lengte speling uit je assen weg,maar dan is er niks aan je wiellagers veranderd,die zijn niet af te stellen.

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

en wat ook weleens gedaan werd om de mensen tevreden te stellen op de kopse kant van de steekas een puntje oplassen zodat je hem als het ware 1 mm langer maakt dan komt dit puntje tegen die dikke stalen pen aan en heeft je as minder speling,werkt perfect.maar nogmaals dit veranderd niks aan je wiellagers.daar waar mijn vinger wijst lopen je wiellagers overheen,niet op de lassen letten ik heb 2 oude assen aan elkaar gelast ,zo heb ik een perfect oersterke stootijzer.

seuter (0), 9 jaar geleden

kijk weer wat geleerd.....komt op het zelfde neer als bj de steekas van een vrachtwagen die lagers heb ik recentelijk nog vervangen.....geen angst dus vind de speling keurig a.s. rij ik ff naar een echter us boer die heeft er meer verstand van de de garage hier in de straat nogmaals bedankt voor de goede uitleg

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Impala of stel zelf een nieuwe vraag.