Daewoo-Chevrolet Nexia: Brandstofverbruik hoog Nexia

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Deawoo nexia verbruikt halve tank brandstof op 100 km, er is geen lek. Auto ruikt ook enorm smerig, slaat heel af en toe af. is een automaat.

devriesere

Geplaatst door devriesere (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Ron

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Een soortgelijke vraag heb je al eens eerder gesteld.

Gr. paul

devriesere (0), 14 jaar geleden

Ik weet het,toen dacht ik dat het aan de automaatbak lag,teminste de lucht. Ik ben eens goed gaan zoeken, wat bleek, er zat een lamdasonde ingelast in het spruitstuk...welke gek dat heeft gedaan weet ik niet. Morgen een nieuw spruitstuk halen(sloop in Breda, 40,- euro dus dat valt mee) en orgineel sonde dat er in hoort.(die was wel aan de prijs, dik 100,- euro) ik denk dat het probleem opgelost is. maar nu is er een nieuw probleem, heb de bougiekabels los gehad, bij het verwijderen van de afdekkap op het uitlaatspruitstuk en het spruitstuk zelf. (alles in juiste volgorde, en ook terug gezet) geen vonk van de ontsteking meer... zal ook de bougie's vervangen daar zijn ze wel aan toe. las iets van de chip in de sleutel,dat had ik nog niet geprobeerd. iemand nog een ander idee?

devriesere (0), 14 jaar geleden

en wat houd de ontstekingsmodule in ??? waar zit hij... ja sorry al 15 jaar niet meer aan auto's gesleuteld, dus het laatste nieuwe heb ik niet in me.

devriesere (0), 14 jaar geleden

oplossing was toch de lamdasonde en bij het ontstekingsprobleem....je raad het nooit, 4 maal een defecte of doorgeslagen bougie. alles vernieuwd dus ook de kabels,en auto loopt weer perfect. uitlaatspruitstuk in Breda gekocht bij Breda b.v. sloperij omdat de oude sonde was vastgelast door de vorige eigenaar. gelijk ook verdeelkap en rotor vernieuwd. ontstekingsmodule hoefde niet te worden vervangen. weet nog niet het verbruik van de auto maar zal het komende week laten weten.

devriesere (0), 14 jaar geleden

Het bleek inderdaad lamda sonde te zijn, auto stinkt niet meer en heeft weer een normaal verbruik.
Wel een orginele sonde gekocht, 104,- euro maar dat haal ik er wel weer uit met minder tanken.
Verder trekt de auto weer erg goed...dus alles opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.