Daewoo-Chevrolet Matiz: Daewoo Matiz start af en toe niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Mijn auto start af en toe niet. Ik zal het proberen te omschrijven.

Het lijkt alsof 'iets' in de motor op een gegeven moment op een bepaald punt komt dat ie niet goed start. De motor klikt dan alleen maar. Als ik de sleutel een paar keer omdraai start ie uiteindelijk wel. De keren erna start ie dan ook slecht, vaak met een soort vertraging (je draait de sleutel om en de motor reageert pas iets later). Na een dag of 2 start ie dan weer weken normaal, om dan uiteindelijk steeds weer op bovenstaand punt uit te komen.

Mijn monteur dacht eerst aan de startmotor vanwege het klikken, maar hij vind het vreemd want hij zegt dat een startmotor zich normaal niet vanzelf weer hersteld, en het dan weer weken goed doet.
Ook was te zien dat de startmotor al eens vervangen is door een exemplaar van de sloop. Mijn vermoeden is dat de vorige eigenaar dit 'probleem' (zolang ie maar weer start is het niet echt een probleem) ook al had, geprobeerd heeft de startmotor te vervangen en dit niets bleek op te lossen.

Iemand een idee wat het is, of wat we kunnen doen?

adnil

Geplaatst door adnil (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Moeilijk ronddraaien of moeilijk aanslaan?

Moeilijk ronddraaien dan meet de accuspannings tijdens het starten,deze mag niet onder de 9,5 volt komen,doet ie dat wel dan de accu capaciteit laten doormeten bij een auto-electrobedrijf.

Moeilijk aanslaan dan is de nokkenassensor de boosdoener,als deze motor een nokkenassensor heeft.......anders de contactpunten en ontstekingstijdstip nakijken.

adnil (0), 8 jaar geleden

Hoi Thei,

Ik neem aan moeilijk aanslaan, aangezien hij dan alleen tikt?
Maar de vraag is hoe kan dit dan wel, en dan weer weken niet? kan er bij die nokkenassensor een los contactje zitten of zo? (ik heb zelf geen verstand hiervan)

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Alleen tikken is de startmotor,vervang die maar dan is het probleem opgelost.
De koolborstels zijn versleten,een klap met de hamer laat hem weer een paar dagen goed werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.