Daewoo-Chevrolet Matiz: olieverbruik

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

hallo, de Matiz van mijn dochter verbruikt flink wat olie, liter of 2 op 500 km, er komt wel wat rook uit maar niet een een pluim als een stoomboot, iemand een idee waar ik zou moeten zoeken?
BVD Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 8 jaar geleden

onderkant motor droog?
hoeveel km staat er op?

Punt (35) PRO, 8 jaar geleden

Dirk komt er geen oliewalm uit de olievuldop als de motor draait??

Verder zou ik eerst de carterontluchting grondig reinigen. Carterdruk geeft olieverbruik.

Als de motor dit alles zou lekken is het op zijn parkeerplek niet om aan te zien.

Heeft dit alles (het reinigen ) geen resultaat dan zijn de klepafdichtingen verdacht . Na 15 jaar is het beste er wel vanaf.

Ook is dit te zien door alleen het inlaatspruitstuk te demonteren. Op die inlaatkleppen zie je de koolresten opgestapeld.

Als je het zelf wilt doen ...... Succes.

8226tr (0), 8 jaar geleden

vriendelijk dank voor jullie reactie zal het gaan onderzoeken en dan een plan maken qua kosten, moet ook nog een andere homokineet in en voor de apk zal er ook nog wel wat komen.
In ieder geval nogmaals hartelijk bedankt voor het meedenken en wat mij betreft mag deze topic afgesloten worden, als ik iets spectaculairs tegenkom zal ik het uiteraard hier vermelden.
prettig weekend Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.