Daewoo-Chevrolet Tacuma: Deawoo Tacuma 2.0 Class; richtingaanwijzer stoort elec verbruike

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Beste,

Na mijn ervaring met het vervangen van een kapotte koppelingsgaffel, heb ik nu storing in het electronisch gedeelte van de auto.
De auto loopt een paar dagen als een zonnetje om vervolgens ontzettend in te houden en te stotteren op voornamelijk LPG. Het inhouden verdwijnt na een paar dagen weer als sneeuw voor de zon. De auto wil dan ook niet stationair draaien op LPG. Op benzine voel je de auto dan ook heel licht schokken.

Het probleem waarvoor ik hulp vraag is als volgt:
Vandaag na een forse regenbui waren er nieuwe problemen.
Bij het richtingaangeven naar rechts kwam er een geluid als een lage zoemer en gingen verscheidene controle lampjes op het dashboard spontaan meedoen in het ritme van de richtingaanwijzer. Bij richting aangeven naar links was er geen geluid als een zoemer maar wel het knipperen van enkele controle lampjes, radio en digitaal klokje. Hierbij deden de lichtjes van de LPG installatie ook mee. Als ik richting aangaf hield de auto ook gelijk in en schakelde automatisch over op benzine met een zeer slechte loop.

In het korte stukje naar huis heb ik mijn richtingaanwijzer niet meer gebruikt (wat heb ik een hekel aan mensen die normaliter dit doen..).

Kort samengevat lijkt mij dit een massaprobleem. Zeker omdat het in het ritme van de richtingaanwijzer meedoet.
Ik heb alle massapunten in de motorruimte een maand of twee geleden schoongegeschuurd (waren niet geoxideerd) en voorzien van een lik vaseline. Nu zit ik te denken aan de massapunten in het interieur (ook mijn binnenverlichting die werkt op de portieren doet het niet en de radio kan niets meer ontvangen in de ether; de CD doet het wel gewoon en de sproeier van de achterruitenwisser doet het niet).

Kan iemand mij helpen door aan te geven waar de massa punten zitten in het interieur die ik kan controleren en wellicht voorzien van nieuwe oogjes en vaseline?

Of heeft wellicht iemand anders een idee.

Alvast bedankt voor de reacties.

Met vriendelijke groet,

Michel

Primera 2003 Acenta

Geplaatst door Primera 2003 Acenta (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Primera 2003 Acenta (0), 12 jaar geleden

Nu ruim een week verder.
Heb een massa aansluiting links onder bij de bestuurdersstoel gevonden. Deze heb ik gereinigd.
Uiteindelijk bleek er een zekering van de Necam LPG installatie te zijn door gebrand.
Ik heb de klemmetjes van de twee zekeringen wat verbogen en nieuwe zekeringen gestoken.
Direct had ik weer volle spanning op het dashboard. Alle controlelampjes waren terug en ook geen last meer van een met het ritme meegaand klokje als de richtingaanwijzer is aangezet.

In de week nadien is het tot heden toe goed gegaan. Ik hoop dat de storing nu wegblijft.

Ik houd jullie op de hoogte.

Weet iemand of er wellicht nog meer massapunten in het interieur zijn? Meestal zit er nog een punt bij de achterbank of aan de B-stijl bij de bestuurder?

Primera 2003 Acenta (0), 12 jaar geleden

Een kleine maand verder en de storing is weggebleven.

Nu verder met optimalisatie; nog een olielekkage te verhelpen (ik vermoed een carterdekselpakking).
En laswerk aan de linker dorpel (ik vermoed een ontwateringsgaatje niet opengestaan) waardoor er enkele stukken verrot zijn (en dit bij een auto van 2003!).

Mvg,

Michel

Hans4040 (325) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat de storing opgelost is, bedankt voor de feedback.

mvg,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.