Daewoo-Chevrolet Spark: LPG installatie Spark is uitgevallen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B10D1, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 48

Na het consulteren van Kees Verhulst van Verdampere in Helvoirt, wist ik waar te zoeken en heb de oorzaak is gevonden. De afdekkap van de zekeringkast onder de motorkap had met een scherpe rand de isolatie van een dun rood draadje doorgesleten. De zoutaanslag deed de rest, het koper was gecorrodeerd. Doordat de zekeringkast schuin is, was dit euvel buiten beeld. Even solderen en klaar! De enige kosten: 4x benzine tanken. Het heeft één voordeel: Ik leef weer mee met alle benzinerijders😉.

janvs

Geplaatst door janvs (55) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Spark? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

janvs (55), 7 jaar geleden

Hallo, Mijn Spark bifuel van de week opgehouden op gas te rijden. De LPG indicatorlampjes op het dashboard branden niet meer en de auto is niet om te schakelen naar LPG. Twee zekeringen van 5A en 15A onder de motorkap zijn ok. De auto heeft 125.000km gelopen sinds we hem nieuw kochten.
Heeft iemand hier ervaring mee? Of weet u misschien waar ik de storing moet zoeken? Zijn er nog meer zekeringen in het spel?

janvs (55), 7 jaar geleden

Inmiddels heb ik gemeten dat er geen spanning staat op het stekkertje van de LPG schakelaar op het dashboard. De 15A zekering krijgt wel spanning.

auto_fan (0), 6 jaar geleden

Hallo
ik heb een vraag : Ik wil zelf ook een spark kopen omdat wegenbelasting heel erg goedkoop is.
ik hoor het verhalen over de versnellingsbak dat het een bekende probleem van spark is
wil je als spark rijder even je ervaring met ons willen delen ?
de groeten
auto_fan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Spark of stel zelf een nieuwe vraag.