Daewoo-Chevrolet Matiz: Matiz versnelling schokt 1 x bij wegrijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Onze Matiz heeft het probleem dat bij de koude start in zijn achteruit altijd met een schok in de versnelling schiet. In z`n vooruit doet hij dat ook maar iets minder. Hierna doet hij het gewoon weer normaal! Kheb nogal veel gelezen over de versnellingsbakken van de Matiz en er wordt geadviseerd shell 75W-85(GL-4) versnellingsbakolie te gebruiken. Weet iemand of het probleem te verhelpen is met nieuwe olie of dat het een mechanisch probleem is?

DaniR6

Geplaatst door DaniR6 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

75W85 is de olie die er ook in hoort.
Komt de koppeling wel goed vrij?
Ligt er geen matje onder het pedaal, zodat hij niet ver genoeg ingetrapt kan worden?

mvg,
Hans.

DaniR6 (0), 15 jaar geleden

Er ligt idd een matje onder maar kheb niet het id dat het daar aan ligt. De koppeling moet ik vrij hoog laten opkomen voordat hij er als het ware inschiet Net of er iets blijft hangen! Hij doet dit ook maar 1 X hierna is het goed!

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 15 jaar geleden

[quote=DaniR6]Onze Matiz heeft het probleem dat bij de koude start in zijn achteruit altijd met een schok in de versnelling schiet. In z`n vooruit doet hij dat ook maar iets minder. Hierna doet hij het gewoon weer normaal! Kheb nogal veel gelezen over de versnellingsbakken van de Matiz en er wordt geadviseerd shell 75W-85(GL-4) versnellingsbakolie te gebruiken. Weet iemand of het probleem te verhelpen is met nieuwe olie of dat het een mechanisch probleem is?[/quote]
Als het koppelingspedaal goed staat afgesteld, probeer het dan eens met ATF olie in de bak.
Op advies van een Deawoo monteur heb ik dat ook gedaan en het maakt een wereld van verschil. Schakelt een stuk beter.

Overigens kan de 'schok' die je voelt misschien ook op een vette koppelingsplaat duiden. Dit merk je doordat de motor een beetje 'bibbert' wanneer je in z'n 1e versnelling bij een koude motor optrekt. Als de koppelingsplaat heel erg vet is (door b.v. een lekke keerring op de krukas of versnellingsbak) 'bibbert' de motor bij het optrekken ook als 'ie warm is.

Rob.

DaniR6 (0), 15 jaar geleden

Naast het feit dat mijn Matiz altijd bibbert haha, is het idd een goed advies eens na te gaan of de koppelingsplaat misschien wel
vet is. Tks vrr de tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.