Daewoo-Chevrolet Matiz: Lekkende koelvloeistof

Bouwjaar: 2001

Tijdens een hevige regenbui reed ik door een flinke plas. Iets daarna zagen we wat stoom uit de motorkap komen. Dit duurde een paar minuten, daarna was het weg. Het was 's avonds en al donker dus moeilijk te zien wat het was onder de motorkap.

De volgende dag toch maar even gekeken. Wat bleek het koelvloeistoftankje was helemaal leeg. Deze is regelmatig gecontroleerd en was altijd goed vol.

Bij het vullen van het koelvloeistoftankje, zag ik aan de onderkant van de motorkap (bijrijderskant) vloeistof op de grond lekken/druppelen. Ik heb er een bakje onder gezet en het is de koelvloeistof (niet verkleurd ofzo). Ik zie verder geen vieze vlekken onder de motorkap.

Ik heb niet meer gereden sinds de ontdekking.

Verder heb ik geen last gehad van een verwarming die het niet goed deed, ook geen rare rook uit de uitlaat e.d.
Ook de temp.meter heeft nooit hoog aangegeven.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Dwerg

Geplaatst door Dwerg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

waterpomp ,radiateur,gescheurde slang, gescheurde koelvlens zeg t maar kunnen het achter de pc niet zien waar het wegkomt zal naar de garage moeten eventueel slepend om diagnose te laten stellen

brunello (0) PRO, 15 jaar geleden

inlaatspruitstuk bekent plobleem bij matiz bij een waterkanaal lost het kunstof op

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat er iets gescheurd of losgesprongen is tijdens die plons door de plas water.

dupl-u-12280-5dd149e8a881e+Rklink (0), 15 jaar geleden

Bijna zeker het inlaatspruitstuk lek op een waterkanaal. Bekende Matiz kwaal. Heb ik laatst ook gehad. Zie mijn item d.d. 17 maart j.l. "Matiz lekt koelvloeistof" op dit forum.
Als je onder de auto ligt zul je zien dat de achterkant van het motorblok aan de passagierskant nat is. Als dat het geval is, is je inlaatspruitstuk lek. Wil je helemaal zeker weten, vul dan water bij en laat de motor draaien. Het koelsysteem komt dan onder druk te staan en er zal een straaltje water nét onder het inlaatspruitstuk zichtbaar worden.
Nog een geluk dat je de motor niet aan de kook hebt gehad, met alle gevolgschade op termijn van dien (lekke koppakking).
Wel na de reparatie de juiste koelvloeistof gebruiken (zijn ze erg gevoelig voor).
Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.