Daewoo-Chevrolet Kalos: Standaard Blaupunkt autoradio uitbouwen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 DOHC 16V

Ik wil graag de Blaupunkt autoradio (zie foto) die standaard in mijn Chevrolet kalos Style zit vervangen door een andere autoradio. Ik ben echter die platte metalen "pinnen" (weet even niet hoe ik ze anders moet noemen) kwijt waarmee je de radio loskrijgt uit z'n sleeve. De dealer kon mij tot mijn grote verbazing niet verder helpen (ik kon blijkbaar die pinnen niet even lenen uit een showroom auto waar dezelfde radio inzat).

Verder wisten ze me te vertellen dat de radio aan de achterkant met een bout vastzat tegen het trillen, dus zelfs als ik de pinnen had gehad kon ik de radio niet zomaar uit het dashboard trekken. Ik heb even onder het dashboard gekeken maar kan nergens fatsoenlijk met mijn handen bij.

Hoe krijg ik de radio nou uit het dashboard? Heeft er iemand misschien een tip om iets anders te gebruiken i.p.v. de originele metalen pinnen om de radio te ontkoppelen? En als de radio inderdaad met een bout vastgeschroefd zit kan ik deze dan zelf losmaken of moet ik dat laten doen door een dealer/reparateur?

Alle tips zijn welkom! Alvast bedankt.

[url=http://imageshack.us][img]http://img205.imageshack.us/img205/4623/...[/img][/url]

Randy78

Geplaatst door Randy78 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

verrace (0) PRO, 16 jaar geleden

heel simpel, de zwarte kapjes l + r naast de radio weg trekken en dan zie je 4 boutjes waar de radio en het onderste bakje mee vast geschroefd zitten.
voor de montage van een universele radio heeft de dealer een speciaal montage frame te koop.
dit zit met de zelfde 4 boutjes vast.
(bij deze standaard radio zitten geen pennetjes voor demontage)

Randy78 (0), 16 jaar geleden

Heel erg bedankt voor je reactie verrace! Jouw antwoord is inderdaad de oplossing! Kwestie van de zijpaneeltjes naast de radio losklikken en de boel losschroeven. Je houdt dan een gapend gat over waar je keurig met behulp van het universele radio frame elke gewenste radio kunt inbouwen. Ik heb het frame meteen besteld bij een dealer (andere dealer uiteraard dan hierboven, eentje die wel kennis van zaken heeft) voor 15 euro, dus dat is de moeite waard.

ik zou toch zweren dat er van die metalen pennetjes in het dashboardkastje zaten bij aflevering van de auto maar ik zal wel in de war zijn geweest met een andere radio (of auto :)). Dit had ik in ieder geval zelf nooit kunnen bedenken dus jouw reactie heeft me echt gigantisch geholpen. Zelfs de officieele Chevrolet dealer hier in de buurt (zal geen namen noemen, zoek maar op Chevrolet Tilburg) kon me geen goede raad geven over hoe de radio nou bevestigd zat en hoe je deze los kreeg (om over het benodigde radio frame nog maar te zwijgen), stelletje prutsers! Bah, en daar ben ik dan twee keer voor terug geweest. Jij lost met 4 zinnen heel m'n probleem op! Wat is internet toch een mooi medium :D

Nogmaals bedankt!

BommelZeist (0), 16 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem. Voor onderdeel moest dit naar Blaupunkt worden opgestuurd, onderzoekkosten 75 euro. Voor het inbouwen van een nieuwe radio, konden ze de tijd niet vaststellen? Op internet gezocht en jouw probleem gevonden met uiteraard de oplossing. Binnen 5 minuten radio uitgebouwd, nieuwe gekocht 119 euro en ingebouwd.
Geen probleem.
Hulde aan de Chevy specialist in Brabant.

Jan__Piet (0), 15 jaar geleden

Ja ik heb ook dit probleem, maar snap het niet goed hoe ik hem nu los kan krijgen.
Het voorste radio/cd plaatje kan ik demonteren maar om heel de boel los te halen lukt precies niet.

Ik snap niet goed waar je hem moet losklikken. Vervolgens zie ik ook maar 3 bouten i.p.v. 4.
Deze zijn mega klein. Kan dit?

Kan iemand mij helpen om dit even uit te leggen vanaf de display (het voorstuk van de radio) verwijderd is
de rest los te koppelen?

Alvast bedank!

grtz, Jan

BommelZeist (0), 15 jaar geleden

De zwarte zijkanten naast de radio moet je los trekken, gaat een beetje zwaar, daarna kan je de bouten losdraaien etc.
Sukses
Gert-Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.