Daewoo-Chevrolet Kalos: Standaard versnellingspook vervangen?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 DOHC 16V

Ik wil graag de standaard versnellingspook (zie linker foto) die in mijn Chevrolet Kalos Style zit vervangen door een andere pook (zie rechter foto) die ik bij mijn dealer gekocht heb. Op de meegeleverde miniscule handleiding staat "verwijder de huidige knop" maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan want ik krijg deze pook met geen mogelijkheid los (met m'n handen tenminste). Ik neem aan dat het gewoon een kwestie van draaien is, maar het lijkt wel of deze pook aan de versnellingspijp vastgesmolten zit.

Iemand misschien een idee hoe je de standaard pook los krijgt?

Alle tips zijn welkom! Alvast bedankt.

[url=http://imageshack.us][img]http://img361.imageshack.us/img361/7650/...[/img][/url] [url=http://imageshack.us][img]http://img361.imageshack.us/img361/204/i...[/img][/url]

Randy78

Geplaatst door Randy78 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img501.imageshack.us/img501/1092/...[/img][/url]

ik denk niet draaien, pook zit waarschijnlijk vast : zie principe afbeelding. indien je de pookhoes verwijderd/losneemt wordt het je duidelijk.

Gr. paul,

Randy78 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie en meedenken Paul. Ik snap alleen niet zo goed waarom het losmaken van de lederen pookhoes het probleem zou kunnen oplossen, ik mag aannemen dat ik de knop aan de bovenkant moet losmaken en niet in het gedeelte wat verstopt zit onder de pookhoes. De foto die je laat zien verduidelijkt je verhaal ook niet echt. Is dat rechtergedeelte nou de knop of een gedeelte van de pook? Als het de knop is dan zit deze dus aan de bovenkant bevestigd lijkt mij, maar het is mij niet duidelijk hoe precies. Corrigeer me gerust als ik het mis heb en wellicht kun je me wat meer aanvullende informatie geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.