Chrysler Sebring: Aanjager valt uit Ramen ook niet te bediennen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 handgeschakeld

Beste Lezers,


Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn in mijn Sebring Convertible..??
Het probleem is dat INEENS de aanjager uit valt en dat vervolgens het airbag en ABS lampje gaat branden, ook zijn de ramen niet meer te bediennen.

Een paar dagen geleden kreeg ik dit ineens toen ik het contact uit zette en weer starten was het voorbij, en nu komt het probleem vaker voor, en soms ook al als ik hem start.
Erg lastig met z'n auto, want de ramen willen wel eens aanslaan..

Iemand een idee wat dit kan zijn, of waar ik het zou kunnen zoeken..?

Groeten, en bedankt voor het meedenken..
Hugo..

Hugohelmond

Geplaatst door Hugohelmond (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Sebring? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Begin eens met de accuspanning te meten. Voor de start en daarna met draaiende motor.
Lijkt erop dat de dynamo niet meer (voldoende) werkt.

Hugohelmond (0), 13 jaar geleden

Beste Oldford,

Zoujuist gemeten, voor starten 12,2 V en met stationair draaien 13,8 V dus lijkt mij dat m'n dynamo het niet is want deze werkt prima.
Heb je nog een idee wat het zou kunnen zijn?

jvr (0), 13 jaar geleden

Hugo,

Bij vage elektrische storingen als deze denk ik meestal direct aan een massa-probleem, dus een losse of slechte massa verbinding.
Gebeurt dit ook tijdens het rijden? En werken er dan nog meer functies niet? Claxon, cruise control, stoel verstelling, centrale vergrendeling, etc.

Je zou kunnen proberen codes uit te lezen om te zien of er storingen geregistreerd zijn, weet niet of dit bij de nieuwere types nog zo werkt: zet binnen 5 seconden het contact 3x aan en uit (eindigen bij "aan" uiteraard). In het km-display verschijnt de code, beginnend met P.

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Sebring of stel zelf een nieuwe vraag.