Chrysler Sebring: Foutmeldingslampje OBD blijft branden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.7I V6

Het OBD foutmeldingslampje van mij Chrysler Sebring blijft ineens constant branden??,benzine dop zit prima gesloten,overigens rij ik op gas.

Auto start en rijd verder perfect.

Heeft iemand enig idee??

RonaldKaptein

Geplaatst door RonaldKaptein (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Sebring? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat hem even uitlezen, dan weet je meer. Lampje kan ook door de automatische versnellingsbak (indien aanwezig) aangezet worden.

RonaldKaptein (0), 13 jaar geleden

Het is inderdaad een automaat de 2.7! V6 24V AUT.

Stel dat het de automatische versnellingsbak is dan vraag ik mij wel af waarom deze het lampje laat branden?,normaal gesproken heeft een automatische bak toch geen onderhoud nodig............

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Waarom? Wettelijk verplicht. Als het een fout betreft die de uitlaatgassen beinvloedt (en mogelijk het benzineverbruik verhoogt).
En onderhoud aan de automatische bak is wel aan te bevelen indien er iets defect is. Ook hier zit een hoop elektronika op.
Maar eerst uitlezen, zonder foutcodes is het gokken wat er aan de hand is.

RonaldKaptein (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie !!

Vreemd...........vanmiddag tijdens een rit van 80 km brande het OBD lampje constant,nu net terug met mijn boys van de voetbaltraining en tijdens de heen en terugweg brande het lampje totaal niet,ik wacht nog maar even af met uitlezen,bij de Chrysler dealer is men natuurlijk meteen financieel aan de beurt :-)

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee hoor, enkel laten uitlezen kost niet zo veel.

jvr (0), 13 jaar geleden

Weet niet in hoeverre dat in de jaren is verandert, maar codes van de transmissie worden volgens mij niet weergegeven op het dashboard. Alleen die van het motormanagement. Maar uit laten lezen bij garage of dealer is zeker aan te bevelen. Scheelt meestal een hoop zoekwerk.

Mvg,
Jvr

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Jvr, is veranderd in 2001 met de invoer van EOBD in Europa. In Amerika is het in 1996 veranderd.
De foutlamp valt onder die genoemde wetgeving en daar vallen op dit moment de motor EN de automatische versnellingsbakken onder.

Meer info over EOBD: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

jvr (0), 13 jaar geleden

Oke, weer wat geleerd :)

En verder over de versnellingsbak, die heeft weinig maar wel onderhoud nodig. De ATF dient op het juiste peil gehouden te worden en de olie dient niet verbrand te ruiken. Overigens schijnt teveel bijvullen even zo slecht te zijn als een te laag niveau. Daarnaast is het verstandig het filter ook een keer te (laten) vervangen, bijvoorbeeld samen met de olie bij een APK, oid.

In sommige gevallen kan een extra transmissieolie koeler geplaatst worden, als er bijvoorbeeld vaak met een zware last gereden wordt.

Mvg,
Jvr

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Heb je de foutmelding op benzine ook?

RonaldKaptein (0), 13 jaar geleden

Ja ook als ik op benzine rij..............bij gas of benzine maakt het in dit geval dus niet uit.
Hij brande straks weer maar ging onder het rijden uit.........

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Er zit niets anders op dan hem uit te laten lezen.
Sommige doen het voor niks,er zijn er ook die rustig 50 euro vragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Sebring of stel zelf een nieuwe vraag.