Chrysler Voyager: Afstellen handrem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Mijn remmen achter lopen, na vervanging van de remblokken, aan. Ik heb de remcylinders verchillende keren op en neer bewogen voor de soepelheid en daarna de blokken gemonteerd. Als ik nu rem dan lopen de achterwielen vast. Ik vemoed dat dit aan de handrem ligt. Ik heb hier niets aan veranderd en staat dus nog op de oude remblokken afgesteld. Weet iemand hoe ik deze terug kan stellen (en of dit ook het probleem kan zijn)?.

woutje

Geplaatst door woutje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

handrem zit in je remschijven met remschoenen, en heb niets met je remblokken te maken.

Als je de remblokken loshaalt en je haalt je remschijf er af dan zie je ze zitten. Mocht je remschijf er niet afwillen je je remschoenen wel aan de achterkant door een oogje iets terug stellen.

Maar hoe erg loopt hij aan of is het iets van een licht geluidje wat je hoort ?

woutje (0), 14 jaar geleden

Ze lopen flink aan. Stinkt behoorlijk. Ik heb er net nog mee gereden. De eerste paar kilometer gaat het goed maar naarmate je langer rijdt gaan ze meer aanlopen. Dat voel je ook

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Zoals ik dit lees lijkt het mijn niet dat het aan de handrem ligt want anders zou deze ook stinken voor het remblokken vervangen.

Wat ik denk is geen goed onderhoud. Waneer is je remvloeistof voor het laast ververst ? Dit moet om het jaar gebeuren. De achter remmen willen problemen gaan geven door de vocht wat er in zit. Dit heeft zuigerwanden aangetast waardoor de zuiger niet lekker heen en weer wilt.

Kan ook zijn dat er een zuiger vast zit. Maar dit had je moeten voelen met terug drukken.

Mijn advies is remklauwen (inwendig) goedschoonmaken of reviseren en remvloeistof verversen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.