Chrysler 300m 1999: Bedrading radio

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.5

Heren/dames,

Ik zit met een probleem.

Ik wil een nieuwe radio inbouwen in mijn M300.

Nu is het zo dat de vorige radio er uit is gehaald door 1 of andere pannekoek die de bedrading gewoon los heeft geknipt.

Dus ik moet een nieuwe stekker plaatsen.....geen probleem....maar nu is het zo dat ik dus niet kan zien welke kleur draad welke functie heeft.

De functie staat wel op het nieuwe stekkerblokje wat ik aangeschaft heb maar die kleuren komen niet overeen met wat er uit mijn dashboard hangt.

Dus voordat ik mijn nieuwe radio opblaas zou ik willen vragen of er iemand hier is die weet welke kleur draad welke functie heeft.

Groetjes,
Johan
Trieste eigenaar van nieuwe radio die nog niet werkt.

Johan55

Geplaatst door Johan55 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler 300M? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 8 jaar geleden

Johan,

Ik heb zelf eens een verloop moeten maken tussen mijn 2002 Chrysler Sebring en een 2004 Chrysler 300M radio (de aansluitstekkers, alsmede de antenne aansluiting, zijn namelijk door Chrysler rond 2002 veranderd).

Hiervoor heb ik de originele 300M stekkers en een verloop kabeltje gebruikt (gekocht) van "DIN" naar "Chrysler". De kleuren en functies kun je zien in de afbeelding hieronder. Houdt de kleurenvolgorde aan op de kroonsteen (deze was als test gemonteerd en later vervangen door solderingen). Voorbeeld: BLUE/TAN - VIOLET/ZWART = SPEAKER RR-

De PCI-draad (violet-geel) is een signaal draad (digitaal "BUS" signaal van ongeveer 7 volt) en wordt alleen gebruikt bij Chrysler radio's. Als je geen massa draad hebt, kun je de buitenkant van de radio aan de massa van de auto leggen. Het hoeft niet per se, omdat de radio ook al via de antenne aan de massa ligt, maar dit is niet aan te raden omdat er op deze manier ruis en storingen via de antenne binnen kunnen komen.
Hopelijk heb je er iets aan.

Johan55 (0), 8 jaar geleden

JVR, bedankt man.

Moet nog ff een paar nachtdiensten doen en dan ga ik prutsen.
Laat nog wel weten of het gelukt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300M of stel zelf een nieuwe vraag.