Chrysler Pt Cruiser: Continue spanning radio

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Wij hebben sinds 1 dag een PT Cruiser 1.6 touring, nu wil ik mijn autoradio inbouwen, maar helaas geen continue spanning aanwezig. Nu zou ik 't evt. van de accesoire-stopcontact kunnen af tappen, maar ik weet niet hoe ik het dashboard los kan krijgen.
Iemand een (beter) idee?

Peter1974

Geplaatst door Peter1974 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Is het contactslot niet beter bereikbaar?

thei11316 (0), 13 jaar geleden

De sleutel heeft een stand dat je hem eruit kunt nemen,draai je echter nog een slag verder terug dan doet je radio het,zonder dat alle toeters en bellen op contact staan.

Peter1974 (0), 13 jaar geleden

@ thei11316, Klopt, maar de constante spanning heb ik nodig voor het geheugen, omdat 'ie alle instellingen verliest wanneer het contact of acc.stand uitgeschakeld wordt.

@ Hans 4040, is de stuur kolom makkelijker los te maken?

gr.Peter.

Peter1974 (0), 13 jaar geleden

@ Hans 4040, ik bedoel nl. niet de sigaren-aansteker,die zit ver onderin en blijft niet aan wanneer het contact is uitgeschakeld, maar de accesoires-power aansluiting(contactdoos), die zit er nl. vlak bij,en daar weet ik welke draad ik kan "aftappen", bij het contactslot word me denk iets te gevoelig voor storingen,
gr.Peter.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Oke, in dat geval beter de accesoires-power doos nemen..

thei11316 (0), 13 jaar geleden

De constante spanning is wel aanwezig in de stekker,mijn PT schakel ik de radio uit met het contact en het geheugen blijft er in zitten.
Is na de stekker naar de radio de gele met de rode draad niet verwissld?,weet niet meer precies hoe het zit,maar dacht dat je de gele geheugendraad op 2 draden kan aansluiten dmv een stekker op de rode draad en rood is dan ws de contante+

gamgra (0), 13 jaar geleden

Misschien dat deze link je op weg helpt; http://www.modifiedlife.com/2004-chrysle...

Peter1974 (0), 13 jaar geleden

@ Gamgra, dat ziet er veelbelovend uit, dat ga ik aankomend weekend meteen uitproberen, zal het hier laten weten hoe het afgelopen is,gr Peter .

Peter1974 (0), 13 jaar geleden

Ik heb via het linkje van Gamgra eindelijk een soort elektro-schemaatje gevonden, was ff een gepruts omdat er tussen de betreffende draad en de radio nog een aantal (iso) connectoren en een Parrot zaten,maar heb nu constante spanning op de memory vd radio.

Ga denk ik toch constante plus aansluiten, vind het niks als de radio met het contact uitgaat ivm evt snellere slijtage vd radio.
Gr. Peter

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

snellere slijtage vd radio?
De radio slijt daar niet van hoor....

Peter1974 (0), 13 jaar geleden

@ Hans : Ok, het leek mij niet gezond om zomaar de stroom toevoer te onderbreken.
Maar mijn zoontje van 2 mnd en mijn vrouw krijgen misschien een keer de schrik van hun leven als de radio onverwacht aangaat wanneer de sleutel omgedraaid word :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.