Chrysler Pt Cruiser: PT cruiser start niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Accu auto was leeg ,hierna opgestart met een hulpaccu ,en loopt perfect.
Bij het losmaken van de hulp startkabels slaat de motor af ,en wil hierna niet meer starten,ook na het plaatsen van een nieuwe accu niet. Waarschijnlijk heeft hij geen vonk meer. Zekeringen zijn OK.
Startmoter draaitwel rond.

jabuk

Geplaatst door jabuk (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jvr (0), 13 jaar geleden

Jaap,

Na het starten met behulp van een extra accu zou (na het loshalen hiervan) normaal gesproken de motor moeten blijven draaien, de dynamo verzorgt dan de nodige spanning en laadt ook de lege accu op. Als de motor niet blijft draaien kan dit duiden op een slechte dynamo en verklaart ook waarom de accu van de auto in de eerste plaats leeg was. Met de extra accu erop zal de auto waarschijnlijk blijven draaien totdat ook deze accu leeg is.

Na het plaatsen van een nieuwe (volle) accu zou ik alleen wel verwachten dat de motor start. Of was deze nieuwe accu (die in de auto is geplaatst) eerst de hulpaccu waar de motor mee was gestart? Dan is de spanning misschien toch laag geworden omdat hij niet is bijgeladen toen de motor ermee draaide, waardoor hij er nu niet meer mee wil starten (ook al draait de startmotor wel).

Om te testen of het aan de dynamo ligt: probeer de motor te starten met een accu waarvan je zeker weet dat deze vol is (opladen of met een andere auto erbij). In het dashboard zal de accumeter een normale waarde aan moeten geven (ongeveer 13-14 volt) en let op waarschuwingslampjes. Meet (met een spanningsmeter of mulitmeter) spanning op de dymano (ongeveer 14,5 volt) en op de accu (ongeveer hetzelfde). Als die beide goed zijn, blijft de spanningsregelaar nog over.

Mvg,
Jvr

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Je kunt de PT ook zelf even uitlezen 3x achter elkaar op en van contact waarvan je de 3e keer de auto op contact laat staan,in de km display verschijnt dan evt de foutcode beginnend met de letter P en een 3 cijferig getal,ressetten is dan de accuklem loshalen en de rem een sec of 15 intrappen.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

comp opgeblazen door middel van een piekspanning bij het losnemen van de hulpaccu,( je moet weten wat je doet) de schade kan erg zijn.
hoop het niet voor je

jvr (0), 13 jaar geleden

Jaap,

Als de motor ook met een volle accu niet meer wil starten, klinkt bovenstaande ook erg aannemelijk, helaas.

Mvg,
Jvr

jabuk (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie .De volgende foutcode veschijnt in het display P0522
Iemand een idee wat dit is?
Mvg Jaap

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Oliedruksensor probleem.

Haal de accuklem los en trap daarna ca 15 sec op je rem.lees hem dan weer uit,P1684 zal dan verschijnen,dwz dat de accu los geweest is,deze verdwijnt dan weer na 50 starts van de auto.
Als die P 0522 weer verschijnt dan heb je echt een probleem met de olidruksensor.
De ECU opgeblazen geloof ik niet,anders zou hij ook geen foutcodes weergeven,die zijn immers in de ECU opgeslagen.

jvr (0), 13 jaar geleden

Kan de melding dat de oliedruk te laag is, van het moment van starten zijn en hij niet aan slaat? Dan is de druk ook lager dan tijdens het lopen van de motor. Alleen zou dat geen reden mogen zijn om niet aan te slaan en de code te geven (omdat de oliedruk altijd lager is tijdens het starten dan tijdens het lopen), tenzij de computer vindt dat de motor niet aan mág slaan met zo'n "lage" druk. Dat zou betekenen dat de druk echt te laag is tijdens het starten en dus waarschijnlijk ook als de motor loopt.

Dan motoroliepeil controleren en eventueel druk (alleen bij het starten dus) laten testen door een garage. Als dat goed is, is misschien alleen de druksensor zelf defect.

Mvg,
Jvr

thei11316 (0), 13 jaar geleden

En weet je al wat meer Jaap?

jabuk (0), 13 jaar geleden

probleem opgelost computer opgeblazen,dus toch piekspanning
bedankt voor jullie reacties

met vr.gr. Jaap

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

ja dat gebeurt meer dan je denkt tegenwoordig met deze electronica (had toch gelijk) daarom zijn onze voertiugen uitgerust met een speciale start instalatie, dit voorkomt een hoop narigheid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.