Chrysler Pt Cruiser: Ventilatie wordt niet meer warm

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Bij onze PT uit 2000 wordt de ventilatie niet meer warm. Er komt een heel klein beetje warme lucht uit, als je hem sneller zet dan wordt diezelfde hoeveelheid warmte gewoon over meer lucht verdeeld. Autorijden op dit moment is dan ook geen pretje.

De motor komt wel gewoon op temperatuur, de temp staat precies in het midden van de weergave en zakt er soms iets onder, even later zit ie dan weer gewoon op het oude niveau.

Mijn eerste gedachte is 'thermostaat' - maar ik twijfel doordat de motor wel gewoon op temperatuur komt?

Arthur

turesnuur

Geplaatst door turesnuur (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 13 jaar geleden

Arthur,

Zelf zat ik aan het koelvloeistof niveau te denken. Controleer dit voor de zekerheid. Je kunt er altijd wat bij vullen; als het systeem vindt dat er teveel in zit (bij warme motor), loopt het er vanzelf uit via het reservoir. En, ik zeg het er maar bij, niet de radiatordop losdraaien als de motor warm is. Je hebt ze erbij... Altijd in het reservoir bijvullen.

Als dat het niet is, kan het misschien in de bediening zitten. Ik weet niet of de bediening electronisch is? Het kachelpaneel is dan te resetten, zal ik op moeten zoeken.

De thermostaat denk ik eigenlijk niet. Mocht hij open blijven staan: de motor komt erg langzaam op temperatuur, maar als deze dan op temperatuur is zal ook de verwarming binnen moeten werken. Blijft hij gesloten: de motor komt snel/normaal op temperatuur, de verwarming binnen zou ook nu moeten werken.


Mvg,
Jvr

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Hele koelsysteem reinigen,is speciaal flushmiddel voor in de handel en daarna het systeem aflaten en opnieuw vullen,met de juiste kleur koelvloeistof.
Waarom reinigen,waarschijnlijk zit de kachelradiateur dicht en kan de warme vloeistof hier niet goed doorheen stromen,zodat er ook een slechte warmte overdracht plaats vindt.
Denk aan de radiateurdop dat die om goed dicht te zijn 2 keer door een soort aanslag heen moet worden gedraaid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.