Chrysler Voyager 1995: foutcode p1221 chrysler voyager 3.3 4x4 1994

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3

hoi leden.
heb een probleem waar ik niet meer uit kom.
mijn motor control lampje gaat aan en de auto houd in .
ik heb de control uit gevoerd met contact 3x aan dan gaat het motor control knipperen 1221.
ben aan het zoeken op internet en kwam bij www.allpar.com uit.
die geeft het volgend•P1221 Fuel Pump Secondary Circuit Low.
heb een nieuw benzinepomp er in gezet.
evengoed gegaan maar het lampje gaat weer aan.
wie kan mijn helpen .
ik vind het jammer als ik hem weg moet doen

bvd tonnie

jaynie

Geplaatst door jaynie (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jvr (0), 8 jaar geleden

Tonnie,

De code P1221 betekend inderdaad wat je hebt opgezocht, maar dat is voor nieuwere modellen en niet voor jou Voyager. Immers, de letter "P" is bij oudere modellen niet zichtbaar en is alleen als gehele code te zien op het dashboard, dus "P1221".

De lijst die je moet gebruiken staat hier: http://www.allpar.com/fix/80s-codes.html waaruit blijkt dat de code die je noemt moet worden opgedeeld in "12" (accu recentelijk los geweest) en "21" (oxygen sensor). Hierbij moet wel gezegd worden dat de eventueel aanwezige codes worden afgesloten met "55" (dus twee maal 5x knipperen). Heb je die ook gezien?

Tevens kan "12" (en dus ook "21") per ongeluk worden aangezien voor een "3", waardoor de nieuwe code "33" ontstaat: dit betekend een fout in het airco circuit en is gebruikelijk bij auto's zonder airco.

Misschien is het verstandig de codes even opnieuw uit te lezen. Let er wel op dat de accu aangesloten blijft; bij het los nemen van de accu zullen alle codes gewist worden. Als de storing zelf niet wordt opgelost komt de code vanzelf weer in het geheugen te staan, maar pas als de fout zich weer voordoet.

jaynie (0), 8 jaar geleden

hoi leden.

ik heb de lambdasonde vervangen en tot nu doet hij het goed.
bedankt voor de reacties.

grt tonnie

jvr (0), 8 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor de terugkoppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.