Chrysler Pt Cruiser: Olieverlies wat te doen?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Steeds meer en meer olieverlies. Kan je mij zeggen hoe ik best dit probleem zelf oplos.

Gilby

Geplaatst door Gilby (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Eerst uitzoeken waar de olie het blok verlaat,kan een lekke oliekeerring of slang zijn,kleppendekselpakking.

Gilby (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie.
De olie komt van de kant van de alternator waar de riem zit. Ik zie een zwart blokje maar om verder te zien moet ik een plaat losmaken. Heb je al een idee wat het zou kunnen zijn vooraleer ik alles los maak.
[img]http://img841.imageshack.us/img841/4206/...[/img]
[img]http://img16.imageshack.us/img16/2406/pt...[/img]
[img]http://img62.imageshack.us/img62/8370/pt...[/img]
[img]http://img253.imageshack.us/img253/2922/...[/img]

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Ik zou niet weten wat daar zit en olie kan lekken,het is toch niet dat daar olie op druppelt vanaf een hoger gelegen punt en het lijkt of daar de olie uitkomt?
Eind volgende week moet ik van de mijne de olie verversen,zal er speciaal op letten,hoop dat je daar op kan wachten of is de lekkage groot?

Gilby (0), 13 jaar geleden

Hoera, ik heb het gevonden. Bij het laten draaien van de motor kon ik de lek beter lokaliseren. Het is de filter zelf die waarschijnlijk een deukje heeft gekregen gezien deze zeer laag tegen het wegdek zit. Door een draaiende motor komt er druk op de olie en deze spuit uit de filter zodat gans de rechterkant met olie vervuild was.
Ik ben blij met deze site en jou vlugge reactie Thei. De groetjes en tot het volgende probleem.
[img]http://img18.imageshack.us/img18/7773/pt...[/img]

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Het oliefilter kan nooit het wegdek raken daar zit hij iets te hoog voor,kan wel wat op de weg gelegen hebben wat er tegenaan gevlogen is en zo dat gaatje gemaakt heeft,of het oliefilter vastgezet met de ketting,maar goed je probleem is gelukkig opgelost.

Gilby (0), 13 jaar geleden

Ik was vandaag bij de onderdelen boer en heb daar een filtertje gekocht voor 7 euro. De magazijnier van dit bedrijf zegt dat ik de filter nooit mag aanspannen met een sleutel of ketting maar gewoon stevig met de hand aandraaien. Ik heb voor de twee ondersteunen en twee extra standjes voor de beveiliging een slordige honderd euro betaald. Dus totaal met olie en filter zit ik ongeveer aan 150 euro. De steunen kan ik later nog gebruiken. Ik denk dat ik er goedkoop van af ben met zelf te doen. Morgen moet ik een grote rit maken hopende dat het karretje braaf blijft rijden.

Gilby (0), 13 jaar geleden

Ik stel de vraag of ik deze filter mag losdraien zonder de olie af te laten want deze is nog maar pas ververst. Ik zie dat het deksel lager zit dan de filter.

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Wel een opvangbak er onder zetten en niet vergeten de olie weer bij te vullen.

Oliefilter idd altijd goed vastdraaien met de hand,door het opwarmen en afkoelen en weer opwarmen gaat hij alleen maar vaster zitten.....is een werktuigboukundig gegeven dat de krimp altijd groter is dan de rek na verwarmen en weer afkoelen.

Gilby (0), 13 jaar geleden

Yes, ik heb deze filter kunnen vervangen en ben op auto pad geweest (300km) nu geen olieverlies meer.
Dank voor de toelichtingen.

jvr (0), 13 jaar geleden

Gilby,

Bedankt voor de feedback!

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.