Chrysler Pt Cruiser: Servo stuur maakt lawaai is stram en het stuur draait steeds stu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Mijn Pt Cruiser stuurt niet goed meer. De servo is nu gehalveerd en men moet al stevig aan het stuur draaien. Wat zou dit probleem kunnen zijn? Zit er geen olie in en waar kan ik die bijvullen of is deze servomotor defect. Kan je mij helpen.
Beste dank.

Gilby

Geplaatst door Gilby (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Het oliereservoir van de stuurbekrachtiging zit meteen achter en iets hoger dan de motorolie vuldop,ik ga wel even uit van een 2.0 liter.
Zou je olie bij moeten vullen dan is dit een ATF olie,maar dan moet je ook meteen een lekkage opsporen,als het lek bij het stuurhuis zit dan zie je dit direct door de olie die er aan hangt,verder kan een slangsteun die soms afbreekt de staal omantelde slang tegen de stuurhuis oliekoeler onder de auto laten schuren zodat een pijp hiervan doorschuurt.

Lekt hij geen olie dan ga er maar vanuit dat de servopomp kapot is.

Gilby (0), 13 jaar geleden

Dank Thei voor je snelle reactie. Ik heb nog geen tijd gehad om onder de auto te kijken maar zal dit in het weekend toch moeten doen gezien de steeds verslechtering van dit voorval. Je zegt, lekt er geen olie dan kan de servopomp kapot zijn. Ja maar waar zit die en kan deze gemakkelijk vervangen worden?
De groeten van Gilby in Brugge.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.