Chrysler Grand-Voyager: oververhitting

Bouwjaar: 1995

kan iemand mij misschien helpen ik heb namelijk een chrysler grand voyager van en heeft vaak last van een oververhitte motor nu denk ik zelf dat het de koppakking is maar weet dit niet zeker zo ja kan iemand mij dan vertellen wat de merktekens zijn van de distributie of waar je de poulies kan blokkeren groeten marco

maral

Geplaatst door maral (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

WELK TYPE MOTOR? EN MAAND OP KENTEKEN

jvr (0), 18 jaar geleden

Dag Marco,

Heb je de thermostaat al nagekeken? Als deze namelijk dicht blijft staan circuleerd het koelwater niet (of niet goed). Dan kan de motor te snel te warm worden.

Je kunt het controleren door de motor op temperatuur te laten komen en dan in de koelwaterslang te knijpen. Als je hem redelijk gemakkelijk in kunt duwen is de thermostaat open en werkt hij. Gaat het zwaar, dan is hij waarschijnlijk defect. Bij koude motor draait de pomp niet dus kun je hem waarschijnlijk ook zo inknijpen.

Zelf heb ik de mijne eruit gehaald (´90 Saratoga) en in heet water gelegd (motor werd niet warm omdat hij juist niet dicht ging).

Let bij vervangen op de juiste temperatuur die erop staat (in graden C. of F.)

Suc6
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.