Citroën Xsara: Aanjager op volle snelheid niet meer regelbaar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 exclusive

Aanjager steeds op volle snelheid bij draaiende moter . draaischakelaar standen aut. - stop - min naar max niet meer regelbaar door draaischakelaar . Oorzaak airco ? Module ? Waar zoeken ? Bij voorbaat dank.

fefe

Geplaatst door fefe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JaapVeld (0), 11 jaar geleden

Voorschakelweerstand denk ik als deze defect is werkt hij alleen op de hoogste stand. Waar hij precies zit weet ik niet maar meestal om en nabij de behuizing van de ventilator voeteneinde passagierszijde.

Gr Jaap

TiborKorzelius (0) PRO, 11 jaar geleden

De module [voorschakelweerstand] zit in behuizing van de ventilator en daarvan zijn de transistoren defect. Als de ventialor in orde is, borstels niet ver-/ingesleten kan je de losse module vervangen. Je kan ook de losse transistoren vervangen. Zijn te bestellen bij een electrozaak of bv. Conrad [ www.conrad.nl ].
De prijs [bij benadering] van de complete kachelventilator € 220,-, de module € 100,- en een tweetal transistoren model MJ11015 kosten plm. € 10,-.

Vriendelijke groet, Tibor

fefe (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de reactie's vooral TiborKorzelius. We gaan d'er iets aan doen.Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.