Citroën Xantia: airco werkt niet meer

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.1 t.d

Vorig jaar een nieuwe condensor laten plaatsen,een lek laten dichten,en nieuwe vloeistof in laten steken,nu met dit warme weer de airco op koud,en er komt er geen koude lucht niet meer uit,als ik de regelaar op warm zet blijft de temperatuur hetzelfde,lauwe lucht,ik rij winter en zomer met de airco op,wie kent dit probleem

frank3179

Geplaatst door frank3179 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Frank, ga eens terug naar diegene die dat karwei geklaard heeft misschien weet hij de oplossing.

frank3179 (0), 17 jaar geleden

Ben terug geweest naar de man die de werken heeft gedaan nu zegt hij dat het een probleem is mee de sturing van de airco,weet er iemand de relais zitten die deze stuurt,de compressor werkt normaal,was wel 250gram vloeistof kwijt op een seizoen er is een tracer ingestoken doch nergens een lek te vinden,kent er iemand dit probleem

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Frank,er horen in ieder geval twee relais bij de besturing waarvan een paars en als het goed is zitten ze naast de accu in die zwarte kast dichtbij het spatbord. Verder hoort er een besturingsmodule bij en die zit dan boven de linker voet van de passagier in het kachelhuis gestoken.Maar een andere vraag is,werken de twee koelventilatoren wel naar behoren?

frank3179 (0), 17 jaar geleden

De koelventilator die aangaat als de airco in werking is daarvan heb ik de motor ook van laten vervangen verleden jaar want die werkte toen niet meer,bij mijn weten jaagt die alleen maar aan als de airco in werking is klopt dit?,nu men vraag de besturingsmodule zit die waar de pollenfilter zit en kan je daar gemakkelijk aan?

frank3179 (0), 17 jaar geleden

Hey John,kun je me de juiste plaats van die besturingsmodule geven aub,en is dit veel werk om ze te vervangen

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Frank, zoals ik al schreef zit hij boven de linkervoet van de passagier je ziet hem moeilijk zitten omdat hij helemaal naar boven in het kachelhuis gestoken zit. Het is dan een kwestie van naar beneden trekken stekkers er af en de andere er aan steken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.