Citroën Ax: AX stottert

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1360 95hp

Hallo, hier een probleem waar ik niet uit kom . Mijn ax loopt onregelmatig stationair en bij deellast. Iets wat bij moderne autos vaak schijnt voor te komen. Getest zijn klepspeling, distri timing,compressie ,bougies en kabels ,bobine en module , injectors 4stuks, inlaat vacuum, bdp sensor ,benzinedruk. Auto geeft geen foutcode ,mm lampje gaat uit na het starten. co is goed . Wat opvalt is dat de stroom op de injectors niet erg constant is maar zweeft, computer ? Het is een Bosch Motronic. Wie geeft een goede tip.?

H van Breda

Geplaatst door H van Breda (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaboV (0), 16 jaar geleden

Misschien onvoldoende massa? Even opschuren is een klein karweitje en kan soms veel oplossen.

Gr Jaap

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

het onregelmatig draaien heeft dat er niet iets te maken dat er een cilinder niet goed functioneert
heb je gecontroleert of alle cilinders goed werken

H van Breda (0), 16 jaar geleden

de massa is ok ,cyl 2 en 3 geven weinig reactie bij het losmaken vd kabels ,nr 1 en 4 zijn veel beter. Nog aan het meten geweest ,ontstekingsversterker geeft maarliefst 3000 hz aan en is niet constant. groeten J

H van Breda (0), 16 jaar geleden

heb andere ecu geplaatst geeft nu wel storingen nl mengsel regeling buiten toleranties en toerental sensor. lamda gemeten geeft een vaste waarde ipv wisselend ,vernieuwen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.