Citroën Berlingo: Berlingo 1900 diesel: remmen

Bouwjaar: 2000

Als ik rem, komt die Berlingo (soms) met een licht schokje tot stilstand als ik op het laatste moment het rempedaal loslaat. Zelfs op een zeer lichte helling loopt ie(soms) niet achteruit. Eigenaardig is ook dat achteraan,( niet altijd) een raar geluid te horen is bij een bocht nemen op lage snelheid, ik hoor dan a chteraan een soort van ''djang '' precies een veer die lost. Heb al de remtrommels al eens afgenomen en gekuisd doch niets speciaals te zien. Remtrommels draaien vrij rond. ?? Iets met de vering?

t815966

Geplaatst door t815966 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

De2040 (0) PRO, 18 jaar geleden

je weet toch dat remolie water opneemt en daardoor de remzuigers beschadigt.je moet de wielremcilinders kuisen en insmeren met AT vet dit is speciaal vet.daarna de remolie vervangen en ontluchten.de remolie om de twee jaar vervangen.

t815966 (0), 18 jaar geleden

Dank je wel Gustaaf, die remolie en wielremcilinders zal ik kuisen, als het daarmee opgelost is ben al tevreden. Inderdaad door de hitte neemt die remolie water op.Daar had ik niet aan gedacht. Maar wat ik me toch afvraag..zal dan ook dat raar geluid dat 'ergens' achteraan denk ik aan de wielen, of vering opgelost zijn? Soms als ik traag over een drempel rij, is dat geluid ook te horen, het kan zijn dat die remschoenen los komen.
Ik heb die trommels eens afgenomen en die remcilinders met remschoenen eens heen en weer bewogen en ogenschijnlijk zat er niets vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.