Citroën Berlingo: Berlingo 1.9D ecomode en start niet meer !

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn Berlingo 1.9D.
Ongeveer een week geleden is er een volle mok koffie over het stuur gevallen, auto heeft 2 dagen gewoon nog alles gedaan (starten , alles werkend etc) echter na 2 dagen start de auto niet meer.
De motor slaat wel rond maar slaat niet aan , ook geeft hij eco mode aan.

In eerste instantie dachten we dat het aan de koffie lag en hebben de draadjes onder het stuur gereinigd, zonder resultaat.
Hierna hebben we de ANWB laten komen, deze heeft de auto uitgelezen en proberen te starten helaas ook zonder resultaat.
Daarna is de auto naar een garage gegaan en deze heeft de volgende foutcodes gevonden:

P0503 - voertuig snelheids sensor intermitterend/onregelmatig/hoog
P1106 - Test: aflsuiting van voeding naar verstuivers

En de volgende diagnose van de BSI:
stuurkolom communicatie control unit: communiecatiefout - aanwezig
Relaisplaatcontrol unit : communiecatiefout - aanwezig
Airbag control unnit : communiecatiefout - aanwezig
anti diefstalalarm : communicatiefout - aanwezig
Longitudinale acceleratie sensor - onwaarschijnlijk
TPM snelheid - info verkeerd ontvangen
Wegsnelheid - info verkeerd ontvangen
Vergrendelcontact - deur rechts voor
Vergrendelcontact - deur links voor
Remschakelaar - steun ontbreekt

Bijna overal op internet lees ik dat de eco mode komt door een te lege of kapotte accu, in de garage hebben ze getest met een andere accu en ook hiermee komt hij niet uit de eco mode en start hij niet.

Nu heb ik dit probleem ook voorgelegd aan mijn vaste monteur en nog iemand anders , en nu is het zo dat iedereen wat anders zegt;
De een zegt er moet een een nieuwe BSI in , weer iemand zegt een nieuwe stuurkolom en de andere zegt het is de brandstof magneetklep.

Dus bij deze mijn vraag heeft iemand dit weleens meegemaakt en hoe hebben jullie dit opgelost, of als iemand tips waarmee ik zelf heeft een of ander kan testen graag! (auto staat ondertussen weer thuis)

( misschien nog handig om erbij te vermelden , zodra de sleutel in het contact gaat springen de lampen aan ook al staan deze op stand uit, deze blijven branden tot de sleutel er weer zo'n 30 a 60 seconden uit is.
Ramen werken , ruitenwissers niet)

DKN

Geplaatst door DKN (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 6 jaar geleden

Geen zekering/en kapot ?

harry4203 (490) PRO, 6 jaar geleden

ik ga t nog 1 keer zeggen, ieder auto na ong 2002 uit de psa-groep geeft eco mode aan wanneer de auto op contact staat en de motor een bepaalde tijd niet heeft gelopen. dit is normaal en heeft niets met t probleem van doen. in deze eco-fase werken de meeste electische accesoires (radio,ramen, wissers ed) niet. Het aan gaan van de verlichting bij jouw kan duiden op een communicatiestoring tussen de bsi en de stuurkolomunit, miss als gevolg van koffie in de stuurkolomunit. ik denk dat er een probleem in de stuurkolomschakelaar zit, maar dit is puur gebaseerd op de klacht, en natuurlijk geen diagnose. zou de auto anders eens met merkspecifieke app uitlezen en meetgegevens van oa de sleutelherkenning en startblokkering bekijken. lijkt me voor een beetje monteur niet een erg ingewikkeld probleem. (is er miss koffie in de antennering om het contactslot gelopen?)

DKN (0), 6 jaar geleden

Zekeringen zijn gecheckt door de ANWB en bij de garage nog eens, deze waren niet kapot.

Ik heb dit inderdaad vaker gelezen Harry4203 maar deze eco mode heb ik nog nooit eerder opgemerkt in de 2 jaar dat ik deze auto bezit, ook niet als het contact gewoon aanstaat en radio etc. voor een langere tijd.
Ik lees bij andere dat de radio na 10 minuten afslaat en de eco mode aanspringt.
Antennering ook al nagekeken maar hier lijkt geen koffie in gekomen te zijn.

Iemand opperde vandaag ook dat het evt de com2000 kan zijn.
In de 4 dagen dat de auto bij de garage stond kwamen ze er niks mee verder, uitendelijk hebben hun ook nog een electronicus er bij gehaald en die riep dat de BSI vervangen moest worden.

harry4203 (490) PRO, 6 jaar geleden

com 2000 is de stuurkolomunit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.