Citroën ax: blokkeerpen krukas citroen ax

Bouwjaar: 1990

ik ben bezig de distributieriem van een citroen ax te vervangen. Ik heb me door een citroen monteur laten vertellen dat de krukas te blokkeren is met een 6 mm boor. In de vraagbaak staat deze blokkeerpen afgebeeld als een pen met een kromming erin omdat ie er anders niet in past. Nu heb ik zelf een boortje omgebogen om de pin er in te krijgen. Nu is het stuk wat ik in het blokkergat kan stoppen een centimeter of 2 a 3. Is dit lang genoeg om de krukas te blokkeren?

groeten maurice

mauricewoud

Geplaatst door mauricewoud (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Een benzine ax ( moet ) je gewoon afmerken met een lakstift. Distriebutiedeksel eraf en de poelie eraf. Rode lakstift en het kan dan niet missen. Maar inderdaad het hoort officieel met een blokkeerpen. Als het over een diesel gaat dan kan je wel beter een blokeerstift gebruiken.

c2vts (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij de koppeling huis. Bij de bdp sensor. Verwarmings slang eraf, kan je er makkelijker bij. Zit een gat van 6 mm, Kromme bout van 6mm er in , en je kunt de tijd stip vast zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.