Citroën Ax: Carburateur AX GT

Bouwjaar: 1989

Sinds kort een AX GT 1300cc uit 1989 in ons bezit.
Hiervan moet de Carburateur afgesteld ( en schoongemaakt ) worden.......meestal doe ik dat zelf aan de hand van afstelgegevens uit de vraagbaak.
Deze vraagbaak kan ik echter nergens vinden.......google laat mij ook in de steek......tjonge wat zijn er een hoop Carburateur versies.

Wie kan mij vertellen:
1. De positie van de mengselschoef?
2. De positie van de stationairschroef?
3. Indien van toepassing de positie van de stationaire luchtsproeier.

Zou ik erg mee geholpen zijn
vriendelijke groet Jeroen Kragting

Jeroen5307

Geplaatst door Jeroen5307 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

JEROEN
BEGIN EENS MET MERK EN NUMMER V/D CARBURATEUR
GR LUIS

master (0), 18 jaar geleden

vraagbaak olving van de AX is er wel. Kijk eens in een (grotere) bibliotheek. Ze kunnen hem wellicht daar ook voor je reserveren.

stefaan11093 (0) PRO, 18 jaar geleden

gaat het over de dubbele carburators zoals een bx sport? die zitten op rubbere voeten en die durven wel eens doorscheuren.

Jeroen5307 (0), 18 jaar geleden

Hallo heren,
Bedankt voor de reakties tot nu toe.

Luis: De Carb is roetzwart zie er niets op in deze toestand. Aangezien ik "gewoon" buiten sleutel ben ik er vanwege het weer niet aan toegekomen hem er af te halen.

Master: De GT is uit 1989. De vraagbaken welke ik tegenkom zijn vanaf 1990 of tot 1988. Hierin staat wel de dubbele Solex 32/34 Z2 beschreven.....maar deze is het niet. ( zeldzaam geval......ook niet op de sloop gezien )

Stefaan: Dat klopt wel.......mijn Carb lekte ook door de voetpakking......ga ik dus vervamgen.

De Carburateur heeft een doosje welke ervoor zorgt dat als er gas teruggenomen wordt, het toerental nog even op ongeveer 2000 t/min blijft hangen. Dit om onverbrande gassen beter te verbranden....heb ik begrepen? Op dit doosje zit wel een hele grote stelschroef met een veer. Tevens lopen er twee onderdrukslangen naar twee witte klepjes met een stekkertje er op........deze zitten bij het rechter binnenspatbord gemonteerd. Ik heb me laten vertellen dat zowel het mengsel als het stationair toerental elektronisch geregeld wordt en derhalve niet met de hand af te stellen is. Klopt dit?
vriendelijke groet Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.