Citroën ax 1.1 I: radio korstsluiting

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Waarschijnlijk is er een fout gemaakt bij het plaatsen van de radio, waardoor de zekering elke keer springt zo gauw hij erin zit. mogelijke oorzaak is beschadigde kabels. Is het lastig de bekabeling te vervangen? Het probleem zit hem waarschijnlijk net achter de radio.
Moet de radio er nog uithalen.

Verder bevalt de ax erg goed, na de 205. alleen de v-bak moet gesmeerd worden. Hij rijdt super, ligt goed op de weg en ga zo maar door...

Sarah

ax first

Geplaatst door ax first (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je beschadigde kabels hebt, gaat vaak de zekering er ook uit als je geen radio hebt aangesloten. Welke zekering springt er uit? Is de radio wel ok? Het gebeurt vaak dat er bij de aansluitingen voor de radio geen massa bijzit (massa wordt dan via de antennekabel gepakt, al vind ik dat persoonlijk geen goede oplossing). De massa van de radio is toch niet per ongeluk op een geschakelde + aangesloten (draad waar spanning op komt als je het contact aanzet of de verlichting aanzet). Succes. Sjaak.

ax first (0), 18 jaar geleden

De zekering die eruit springt is de volgende....Zekeringkast onder het dashboard. Nummer F8 met de volgende aansluitingen; sigareaansteker, klokje, wisser achter,binnenlicht, kofferbakverlichting en radio. Hier zit 20 ampere in. Omstreeks 11.39 ben ik gaan rijden met de auto. De klok is blijven staan om 5 over 2. Op dat moment is dus de zekering gegaan. 5 zekeringen geprobeerd ( ook zwaarder ) alle 5 onmiddellijk geknapt. De radio is er als laatste bijgekomen. En alles werkte toen ik de auto haalde en om 5 over 2 dus niet meer. anwb denkt dat de kabels beschadigd zijn tijdens het plaatsen van de radio

Ps. de radio is ok, heb ik al een paar maanden zonder problemen gebruikt in twee vorige auto's

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk eens naar je sigaretteaansteker, of daar niet wat tegen elkaar gedrukt is (die zit wsl dicht bij je radio. Het wordt helaas zoeken en meten en uitsluiten. Heel veel succes. Sjaak.

ax first (0), 18 jaar geleden

mijn radio zit een stuk hoger.

ax first (0), 18 jaar geleden

Ik heb de radio eruit gehaald. In de bekabeling van de radio zelf zitten plastic omhulsels om de draden. Nu zit er bij de gele draad een brandgat in het omhulsel.

master (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is dit de constante stroomdraad? Deze kan bekneld hebben gezeten naar aarde. Opnieuw isoleren (aftapen met isolatieband of een krimpkousje er over heen) en voorzichtig de radio erin schuiven teneinde een kortsluiting te voorkomen! Succes

ax first (0), 18 jaar geleden

Ik heb het probleem opgelost. Het plastic is waarschijnlijk verschoven waardoor het stalen klemmetje contact maakte. Plastic weer op zijn plaats gedaan, isolatietape erom heen, radio weer aangesloten en zekering erin en klaar is kees! Bedankt voor jullie tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.