Citroën Ax: temperatuur stijgt op STOP lamje brand

Bouwjaar: 1989

heeft iemand enig idee hoe het kan? heb een citroen van bjr 89,en ik hoef maar een pooske te rijden dan begint het stop lamje te branden van de temperatuur! in de cockpit.heb hem onlucht en al zit een nieuwe termostaat in,toch komt het zelfde probleem voor,ik hoef maar de autobaan op,de temperatuur stijgt meteen op,dan brandt het STOP lampje weer.wanneer die stationeerd warm loopt dan slaat de VAN wel aan en motor koelt dan wel af.ik snap het nie meer hoe dat kan.heeft iemand een oplossing daar voor??? alvast bedankt SERGEN

SERGEN

Geplaatst door SERGEN (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Pluriel (0), 18 jaar geleden

Spoel het systeem eens goed door met de tuinslang. Controleer ook de waterpomp, even los maken om te kijken of daar niet iets geblokkeerd is. En misschien sensor (in thermostaathuis) zelf kapot.

master (0), 18 jaar geleden

Wat bij een AX wel eens wil gebeuren is dat het schoepje van de waterpomp los zit op de as van de waterpomp. Voel ook eens aan je slangen en de radiatuer of deze wel heet worden. 9 op 10 dat je waterpomp de geest heeft gegeven!

SERGEN (0), 18 jaar geleden

MASTER IK HEB HET PROBLEEM EINDELIJK GEVONDEN HET SCHOEP ZAT INDERDAAD EEN BEETJE LOS ,HEB HEM VASTER GEZET,PROBLEEM IS ZOVER OPGELOST,SORRY EEN BEETJE LATE REACTIE,WAS IN BUITENLAND :-) NOG BEDANKT MASTER & HENK STUBBE VOOR JULLIE REACTIE. GROETJES SERGEN

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.