Citroën Ax: Ontstekingslamje brand en dan valt de motor uit, HELP!

Bouwjaar: 1991

Ik heb een AX 1.4 TZX en de auto staat al ruim 3 weken bij de garage. Het probleem is dat tijdens het rijden wanneer de motor warm is het oranje lampje voor storing in injectie of ontstekingssysteem kort brand en gelijk daarna valt het toerental weg. Wanneer ik geluk heb springt hij direct weer aan en wanneer ik pech heb krijg ik de auto niet meer aan de praat. De garage (een citroën dealer) heeft eerst alle contacten gereinigd (en gesoldeert?), daarna de ontstekingsmodule vervangen, daarna een sensor die de vonk regelt(?!?) en daarna een relais dat brandpunten vertoonde.

Ze hebben geen idee waar het nu aan ligt. Mijn autootje is nu al 5 keer afgesleept en ik ben radeloos. Het schijnt een electronisch probleem te zijn. Bij het afslepen zeiden ze dat de brandstof wel nog tot het injectiepunt kwam, maar op de een of andere krijgt hij waarschijnlijk geen vonk. (symptoon leek er ook op alsof hij geen benzine kreeg, brandstofpomp werkte ook nog) Overigens viel hij de laatste 2x direct na het tanken uit.... misschien toeval?

Ik heb er geen verstand van, maar ben nu radeloos! Ik wil mijn autootje niet weg doen, maar ik rij er 100km per dag mee dus hij moet betrouwbaar zijn. Help, help!

Nanny

Geplaatst door Nanny (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

master (0), 18 jaar geleden

heeft de dealer hem ook al eens 'uitgelezen'??

Sanderl (0), 18 jaar geleden

hoeveel kilometer heeft deze gedraait?als het meer is dan 200000 dan kan het je gasklephuis wezen

bmm (0), 18 jaar geleden

Nanny,
voor de verstuiver/injector zit een voorschakel weerstand. De contacten op die weerstand of mogelijk de weerstand zelf kan de oorzaak zijn. Ook de stekkers van de lambda sonde willen nogal eens voor problemen zorgen.
Je schrijft: "De garage (een citroën dealer) heeft eerst alle contacten gereinigd (en gesoldeert?)"
Het kan dus goed zijn dat ze dit al nagezien hebben.
Storingen die zich niet permanent voordoen zijn natuurlijk heel vervelend maar ook heel lastig voor een garage om te verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.