Citroën Xsara: distibutie riem vervangen Xsara picasso 1.8 16v

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo kan iemand mij gegevens verstrekken hoe ik de distibutieriem van een xsara picasso 1.8 16 v kan vervangen, is hier een beschrijving van. Bij voorbaad dank.

niek8144

Geplaatst door niek8144 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

niek

een beschijving zal het probleem niet zijn, meer de speciale (hulp) gereedschappen en dat is nogal wat.

Gr. paul

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

kasten vol

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb vele distributieriemen vervangen van de picasso maar geen speciaal gereedschap gebruikt is gewoon te doen hoor.. kijk eens op www.masterbase.nl Ga naar de onlineversie.. kies onderhoudsgegevens en zoek je auto uit. Nu bij riemen kijken en je vind een beschrijving. Wij gebruiken altijd twee bouten m8 voor de nokkenassen en de krukas tekenen wij af met een verfstipje.. Gaat gewoon prima maar je hebt wel een goed stukje gereedschap nodig..

Succes

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

pas op bij de latere versies van de picasso als er geen gat in de poulie zit om de pen in te steken om de krukas op tijd te zetten moet er een speciale pen bij het vliegwiel er ingestoken worden bij deze zit er geen spie die het onderste tandwiel blokkeert deze kan je ronddraaien als riem er af ligt

niek8144 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie daar heb ik wat aan. Zit er in bij de krukas een pin waarmee je de krukas kunt blokeren om zo de moer los te draaien. Als deze zo los gaat moet deze bij montage gelock worden met b.v. lock tide.

[quote=garageburgwal]Heb vele distributieriemen vervangen van de picasso maar geen speciaal gereedschap gebruikt is gewoon te doen hoor.. kijk eens op www.masterbase.nl Ga naar de onlineversie.. kies onderhoudsgegevens en zoek je auto uit. Nu bij riemen kijken en je vind een beschrijving. Wij gebruiken altijd twee bouten m8 voor de nokkenassen en de krukas tekenen wij af met een verfstipje.. Gaat gewoon prima maar je hebt wel een goed stukje gereedschap nodig..

Succes[/quote]

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Geen probleem, bougies eruit, idd met eenverfstift aftekenen op riem en nokkenaswielen en krukastandwiel, stipjes overzetten (goed tellen) op nieuwe rien en deze erop leggen. Vergeet niet ook beide spanrollen te vervangen en als je toch bezig bent zou ik de waterpomp ook meenemen. Geenspeciaal gereedschap nodig, alleen een goeie doppenset om de moer op de poelie los te krijgen. Het vliegwiel kun je blokkeren met een schroevendraaier. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.