Citroën Saxo: Dynamo stekker

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 KFX

Hoi,

Ik was gisteren bezig om dynamo van m'n Saxo te vervangen. Op de auto zat en Valeo dynamo type CA1641 IR-1 van 70A met een dikke aansluiting met moer 13 voor accu en een stekker met twee draden (groen en rose). Op de andere goede dynamo (ook Valeo, ook 70A) had ik geen stekker aansluiting dus heb ik alleen dikke en groene draad aangesloten en rose draad laten vervallen. Alles lijkt nu te werken. Accu laadt op, stuurbekrachtigingspomp en kachelventilateur doen het ook, accu lampje op dashboard is uit. M'n vraag is kan dit kwaad en waarvoor is dat ene rose draad? Ik zou deze ook willen aansluiten maar waar dan D+ of W+?
Bvb.

Baranda

Geplaatst door Baranda (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Baranda (0), 9 jaar geleden

Ben inmiddels langs Peugeot en Citroen dealer geweest. Ze komen niet uit zelfs niet in hun computerprogramma. Ik zou het echt op prijsstellen als iemand hier me vertelt waarvoor is de rose draad op dynamo stekker. Bvb.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.