Citroen Grand C4 Picasso 2007: ESP melding op dashboard Citroën Picasso Grand C4

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: RHJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Tijdens het rijden blijft mijn ESP lichtje branden links op dashboard. Bij het starten gaat ie aan en blijft ie aan. Ben bij Citroën dealer geweest alles nagekeken en melding gereset. Leek weg te gaan, maar nadat hij de auto weer starte kwam die spontaan terug. Monteur had het over een stuurkogel/stuurhuis probleem!! Daar moest verder nagekeken worden. Zelfs weet ik er weinig van behalve als de auto koud is en ik die gestart heb en in z’n A wil wegrijden dan loopt ie kort wat aan alsof de handrem er nog opzit. Dit is van korte duur! Heeft die storing daarmee te maken of niet? Volgens sommige monteurs kan ik er zo mee blijven rijden, maar betwijfel dat.

Wie o wie kan me verder helpen en het gaat om een semi automaat 2.0 hdi bj 2007!

Ford Kan

Geplaatst door Ford Kan (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (40) PRO, 1 jaar geleden

Toch wel frappant dat de monteurs niet weten wat er aan de hand is maar wel kunnen vertellen dat je gewoon kan doorrijden....
Ik zou eens naar een andere dealer gaan, want domweg resetten heeft ook geen zin.

    Sorry dat ik niet meer duidelijkheid gaf mbt monteurs! De dealer had het over stuurhuis/stuurkogel en die had de auto ook uitgelezen en gereset. Die andere automonteurs ( garage ) waar ik laatst langs ging, zijn wat laks en schudden je snel af met ‘ dat ik daar mee kon blijven rijden ondanks die storing’. Maar daar neem ik geen genoegen mee. Dat laatste heb je gelijk in en kost je geld zonder resultaat. - Ford Kan (0), 1 jaar geleden

harry4203 (45) PRO, 1 jaar geleden

Wat voor foutcodes staan erin dan? vind een stuurkogel/stuurhuis ook wel een beetje apart verhaal🤔

Ford Kan (0), 1 jaar geleden

Sorry voor de late reactie!

Heb de Citroën dealer om het rapport gevraagd. Tot mijn verbazing hebben ze de foutcodes nergens meer staan. Hij bood me wel netjes aan ok opnieuw te komen en kosteloos weet alles voor me te doen. Vandaag geweest en codes:

U1205
C1135
C1136
C1137

Bij de vorige aflezing was er maar
1 code en nu zijn er meer bijgekomen. Volgens de monteur heeft dat te maken met een defecte of vieze sensor in de stuurwiel. De sensor herkent geen signalen meer waardoor de auto afremt!! Volgens hem moet ik de stuurkolomschakelaar in zijn geheel vervangen en dan is het probleem opgelost. Schijnt bij andere Citroën vaker voor te komen en bij deze juist niet. Dat was het eigenlijk, dus geen stuurhuis/stuurkogel meer maar wat anders. Wat weten jullie hierover?

Alvast bedankt voor jullie deskundigheid en tijd!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.